Merhaba sizlere başımdan geçen bir olaydan bahsedip fikirlerinizi alacağım benim ve karşımdaki kişinin yaptığı davranış ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Siz olsanız ne yapardınız?

Yabancı dili geliştirmekle için Tandem isimli chat programını düzenli olarak hergün kullanıyorum. Yabancı ülkelerden bir çok arkadaş edindim genellikle ama hep tandem üzerinden görüşürüm.

Son tanıştığım kişi Çinli bir kadın 27 yaşlarında WhatsApp ile görüşmeye başladık. Telefon numarası Çin’e ait bir numara. Kendisi Çin’de bir bankada çalışıyormuş, hobilerinden vb. Konularda konuşurken kriptoya ilgili olduğundan bahsetti ve ardından bana kriptoda para kazandırabileceğini söyledi. Bende bir an kapılıp iyi bir bankada çalışıyor kriptodan ya para kazandırırsa köşeyi döneriz birde Çin’e gideriz belli mi olur düşünceleri başladı. Bankacı nede olsa kriptoyla ilgilenmesi gayet normal birşey. Diyerek konuşmaya devam ettim.
Tabii ben içimden bizim ülkede sadece *********** yokmuş diye düşünmeye başladım.

1-2 hafta konuştuk ama toplasanız 4-5 saat eder. Belkide yoktur o kadar.

Ardından şüpheyle başlayan konuşma nasıl olacak felan diye sorunca binance indir yükle felan dedi. Bende kamera aç felan dedim ebeveynlerim izin vermez dedi. Çünkü inanmadım Türk olduğunu felan düşünmeye başladım. Sonra biraz birkaç birşey söyleyip engelledim.
Sizce ne yapmalıydım siz olsanız ne yapardınız?