OzgurAlp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hayırlı olsun hocam öncelikle, 3 kişilik 1 aile olarak taşınmak istesek ne kadar sermaye gerekir, online iş yapmayı düşünüyorum mesela sizin sektöre benzer şekilde, şirket kurululum masrafları geliş masrafları vs şeklinde kaba taslak, birde şirketi kurmak için danışman avukat vs mi tuttunuz
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Hocam bu tamamen yaşamak istediğiniz yere yapmak istediğiniz işe göre değişebilir. Şirket kurulumunu arkadaşım yaptı. Danışmanlık firmaları da var, kendiniz de yapabilirsiniz. Danışmanlık firmaları ortalama 1000-2000 Euro arasında fiyat istiyorlar. Hizmetlerine göre değişiyor. Çalışmak istediğiniz sektöre göre özel izinler vs almanız gerekebilir. ( Lokanta vs. gibi )

Vulcanist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam çalışma arkadaşı isterseniz her zaman davet edebilirsiniz seve seve gelirim
İhtiyaç olursa neden olmasın.

BlueAegean adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Karadağ hükümetinin Türkiye ile anlaşması var acıbadem hastahanesi ile. Sigortası olanlar Türkiye'ye gidebiliyor. Evet kesinlikle sağlık sistemi çok berbat, doktor bulamazsınız ciddi rahatsızlıklarda. Ekonomi olarak şöyle özetleyeyim hocam ben oradayken yaklaşık 3 ay önce, asgari ücret 450€ ev kiraları bir aile için 1200 euro civarı çok ciddi paralar. Ayrıca oranın halkına göre konuşacak olursak dışarıda yiyecek ucuz değil. Ekonomiyi bir şekilde aşabilirsiniz ama Türklerden uzak durun yeter Yabancı diliniz iyiyse türkçe konuşmaktan bile kaçının. Karadağ türklerin batağı hocam, bütün illegal işleri oradan döndürüyorlar ve para kazanmak için her şeyi yaparlar.
Hocam Türkiye'de bulunan insanların hangi işleri yaptığını sanırım bilmiyorsunuz. Tüm illegal işler nerede nasıl dönüyor? para kazanmak için herkes bir şeyler yapıyor. Bu ülkenin asgari ücreti kadar gelir elde edeceksem buraya gelmezdim. Hatta hiç bir ülkeye gitmezdim.

fatihgunhiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam hangi şehirdesiniz? karadağı gezme fırsatım oldu adriyatiğin norveç fiyortlarıyla benzerliğini keşfetme fırsatım oldu, budva, stari grad, podgoritsa, kotor gibi şehirlerini de gezdim. Gerçekten dediğiniz gibi doğal anlamında mükemmel seviyede.
Her şehrin kendine ait güzellikleri mevcut. Turla gezdiğim için çok detaylı inceleme fırsatım olmasa da ekstra olarak karadağa bir gezi düzenlemeyi düşünüyorum tecrübe ettiğim kadarıyla yaşam şartları vs çok iyi. Ancak öğrendiğim kadarıyla halkın çoğunluğu zamanında komünist kesim tarafından yönetildiği için çalışma konusunda biraz üşengeçler güne geç başlayıp erken bitirirler gibi şeyler duydum sizin tecrübe ettiğiniz kadarıyla rica etsem bu detayları anlatır mısınız? bu arada ciddi manada Türk insan var restoranlar vs çoğunlukla Türkle karşılaştım yamuk ingilizcem bile olsa gayet rahat anlaşmıştım
Hocam henüz çok kısa süredir buradayım ancak; kendi halkının tembel olduğunu net söyleyebilirim. Yeme içme sektöründe Ülkemizdeki garsonları bilip buradakileri görünce sipariş veresin gelmiyor İnsanların çok geçim sıkıntısı yok, derdi tasası yok, kavga gürültü yok, akşama kadar aynı mekanda oturup günü bitirebiliyorlar sanırım. Hadi karnım acıktı gideyim bir şeyler yiyeyim dediğinde açık yer bulamayabilirsin. Türk çok herhangi biryerde otururken denk gelmesi çok olası ama muhattap olmamak iyi bir tercih olabilir. selam verirse al selamı yeterli devamını getirme

excaro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yolunuz açık olsun hocam 👋
Çok teşekkür ederim hocam.

akafo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Oradaki yaşam vs bunlarla ilgili paylaşımda gelir mi
İnşallah biraz daha zaman geçirdikten sonra bu tarz içerikler üretebilirim.

Soundblast adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu ulkeden kurtuldugunuza, kendim kurtulmus kadar sevindim. Basarilar dilerim..
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bu düzenden kurtulduğumuza dersek daha doğru olur sanırım hocam. İnşallah ülkemizinde huzurlu, yaşanabilir bir ülke olduğu günleri görmek dileği ile ( 25-30 yıl önceki gibi ) Bunu sadece parasal anlam da söylemiyorum.

CriticaL666 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başarılar hocam şimdiden. Eğer benimde son anda türkiyede güzel bir iş sahibi olmasaydım herşeyim hazırdı. Karadağ kiralayacağım ev, iş imkanı ve herşey hazırdı son 1 ay kala türkiyeden güzel bir iş teklifi alarak burada kalma kararı aldım. Ama en kısa sürede gezmek için Karadağ'a geleceğim. Umarım orada mutlu huzurlu olursunuz ve işinizi güzel şekilde yaparsınız. Mutluluklar
İyi dilerkleriniz için çok teşekkür ederim. Konumda da belirttiğim üzere paylaşımı yapmamın sebebi insanlara cesaret verebilmek ufuklarını açmak vs. Bak ben gittim vs hava atmak için açmadım konuyu. Burda olmaz gidip fizanda bile kazanırım ama sabit oturup beklememk lazım hiç bir zaman onu anlatmak istedim.

Varan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 seneyi geçgin karadağda yaşıyorum. Konu sahibi arkadaşın yardıma ihtiyacı olması durumunda elimden geldiği kadarıyla destek olmaya çalışırım hocam
Hocam çok teşekkür ederim. Forumdan birileri ile tanışıp görüşmek mutlu eder.

Moldovalı adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı olsun başarılar dilerim.
Çok teşekkür ederim.

EPİNKO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
33 yaşındayım bu cesaret yok bende binlerce kez düşünüyorum gitmek için ama konforomu bozamiyorum
Hayat tecrübem biraz fazla, çok defa maddi olarak battım çıktım, ama hiç bir zaman pes etmedim, yaklaşık 5 sene önce de boynuma Never Give Up ( Asla Pes Etme ) dövmesi yaptırdım