BlueAegean adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Karadağ hükümetinin Türkiye ile anlaşması var acıbadem hastahanesi ile. Sigortası olanlar Türkiye'ye gidebiliyor. Evet kesinlikle sağlık sistemi çok berbat, doktor bulamazsınız ciddi rahatsızlıklarda. Ekonomi olarak şöyle özetleyeyim hocam ben oradayken yaklaşık 3 ay önce, asgari ücret 450€ ev kiraları bir aile için 1200 euro civarı çok ciddi paralar. Ayrıca oranın halkına göre konuşacak olursak dışarıda yiyecek ucuz değil. Ekonomiyi bir şekilde aşabilirsiniz ama Türklerden uzak durun yeter Yabancı diliniz iyiyse türkçe konuşmaktan bile kaçının. Karadağ türklerin batağı hocam, bütün illegal işleri oradan döndürüyorlar ve para kazanmak için her şeyi yaparlar.

Bende 1 ay önce Japonya'daydım. Orada denk geldiğim Türkler gerçekten çok iyiydi. 2 genç kızla tanıştım hatta birlikte yemek bile yedik. Çok güzel muhabbetleri vardı. Sonra 6'lı bir grup gördüm Osaka,Dotonboride. " Uff.. çok sıcak yaa! " muhabetti çeviriyolardı. Gerçekten güzel ve kimliğimden memnun bir şekilde döndüm - derken. Adanalı bir satıcıya denk geldim. Yere çarşaf sermiş, kaçak bir şekilde malzeme satıyordu . İltica etmiş. Hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yolu açık olsun . Yani demem o ki. Benim tecrübem farklı, herkesten uzak olmamak lazım. Bazı Türkler çok sıcakkanlıdır efenim