akhadian adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya hocam bırakın onu bunu. Kaliteden anlayan müşteri var da biz mi bulamadık? Bizim işi 90% müşteri zaten bilmiyor. Bilse kendisi yapar. Yok o işe bu fiyat yok bu fiyata o iş deyince olmuyor. Ben bugün static web sitesini 15 binden aşağı yapmam. Kaç sayfa olursa olsun R10 dışı fiyatımın tabanı budur. Gelen gelsin abi. Ben oturacağım, html sayfa kodlayacağım, içerik yerleşimi yapacağım, seo uyumlu hale getirim pagespeed üzerinde 100 puanları yakalayacağım, bir de üstüne 2-3 bine iş mi yapacağım? İş saati standartı koyalım hocam. Böyle olmaz. Benim saatim 300₺ işine gelen çalışır.

Hazır scriptle benim işim kıyaslanıyorsa, copy paste ile benim içeriğim kıyaslanıyorsa da fiyatım 600₺/saat işi bilmeyen adam gelir bana 1/3 fiyata anlaştım derse, sonraki sene bana seve seve gelir, o fiyatın da 2 katını öder.

Sözüm meclisten dışarı 3-5 sayfa wordpress kurulumu yapan sözde "yazılımcı" ama bir satır kod yazmayan insan ile ne tecrübem kıyaslanır, ne kalitem, ne işim.

Öyle ölü fiyat isterse hazır script+copy paste gpt içeriğine mahkum çalışır. Sonra benim site hiçbir yerde yok diye oraya buraya ağlar, yazılımcıya vermediği paranın 2 - 3 katını arada ajanslara analiz parası diye bile öder.

Öyle müşteriye böyle danışman. Hadi hayırlı işler.
Saygılarımla.
bu düşünceyi yanlış buluyorum 0 dan kodlama işlemlerini çoğu kişi satın almak istemiyor artık hem zaman hem maaliyet açısından responsive ve çok fazla özelleştirilebilir seçeneği olmasından dolayı bence wordpress editörlerimizi"yazılımcı demiyorum" editör diyorum. hor görmek biraz mantıksız açık konuşalım alanında çok uzman bir wordpress editörü elementor proyla sayfayı uçurur ve şunu belirteyim sizin gibi kodlama yapmaması iş yükünün azaldığını veya beynini az yorduğunu göstermez. sadece görsel zekası ve editörlük becerisinin iyi olduğunu gösterir sırf bu yüzden websayfasını wordpresste yaptı diye 0'dan kodlayan bir insanın altında ezilemez bence çok mantıksız. bu durum gemiyle arabanın yarışması gibidir. aslında kategoriler bile farklı birisi adı üstünde wordpress bunun kategorisi forumda bile farklı ve bence kıyas ürünü hiç değil saygılar iyi forumlar