ibrahimorginall adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendim defalarca drone uçurdum. Öncelikle hangi drone markası modeli kullanıyorsun bilmiyorum, drone'u uçurmaya kalksan bile ekranda uyarı çıkarır ve uçuramazsın uyarı yüzünden.

Haydi diyelim ki; uyarı gelmedi ve uçurdun. Merkezi bölgelerden uzak dur, iltere yakalanırsın. Kendi bölgende uçur ama fazla yükseğe çıkartmazsan sorun olmaz.

Diyelim ki; iltere yakalandın, drone bilgilerin en yakın polis karakoluna anlık olarak iletiliyor ve bulunduğun konuma polis geliyor. Polis gelmezse bile drone kayıtlı ise (%50 ihtimalle) cezayı yersin.
Arkadaṣımı sırf bu sebep yüzünden karakola ifadeye çağırdılar.

Bu arada drone senin üzerine kayıtlı değilse bile, sokak ve cadde kameralarına kendin yakalanırsan, bu sefer hiç acımazlar...
Galiba DJI ı kastettiniz merkezi bölgede uçuramazsın uyarı verir diye ama boş bir kimliği kurumsal diye gönderdikten 1 saat sonra kimliği onaylıyor. Sonrasında istediğiniz yerde anında kalkış izni veriyor.

Kayıtsız drone bile uçursa yine de yakalanır kör uçuş yapmadığı sürece.. Kör uçuş yapmak da riskli çünkü dronu takip edemiyorsun..

Dji drone larında mesela uçuş kaydına girdiğinizde rota rota kayıt altına alıyor hangi model hangi drone serisi ne zaman nerede uçurmuş görebiliyorsunuz.