Atıl samancıoğlu’nun eğitimlerini önermiyorum. İnanılmaz derecede yüzeysel , müfredat eski ve konudan bağımsız içeriklerle dolu tüm eğitim serileri. Örneğin etik hacker olma kursunda 1 saat kadar bilgisayarınıza vmbox ile kali linux kurmayı anlatıyor , youtube da 5dk lık herhangi bir videoya bakarak rahatlıkla kurabilirsiniz, hatta chatgpt ye yazsanız o dahi söyler. Linux işletim sistemi nasıl kullanılır bölümü var, fiyasko. Dark web e nasıl girilir, vpn nasıl kullanılır , gibi konuları ciddi olarak uzun uzun içerik niyetine anlatıyor. Teknik içerik ve pratik alanı çok kısıtlı.
Bu alanda gerçekten teknik olarak bilgi edinmek ve gelişmek için gerçek hayat örnekleriyle işinize yarayacak ,sizi ileri taşıyacak içerikleri türkçe olarak youtube’da;
Mehmet İnce Onur oktay Ahmet Göker
Bu üç arkadaş gerçekten global bazda dahi kolay kolay bulunamayacak faydalı içerikler üretiyorlar.yabancı kaynak ise ;
LiveOverflow secDsm seytonic
Ek olarak boş bol medium ve blog yazısı okumanızı öneririm. Gerçekten bu alanda kariyer yapmak çok emek isteyen ve bol bol pratik ve gerçek hayat senaryoları gerektiren bir yol.