ErdewBey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam faizler düştükçe alım gücü artmaz bilmenizi isterim şöyleki faizler arttığı zaman insanlar ev araba almak yerine paralarını bankaya atmayı seçeler buda tüketimi düşürür bir nevi tasarufa geçer paralar bankada olduğundan dolayı alım gücü TL Değeri Enflasyon Tüketici Halk İçin İyi Bir Durumdur.

Diğer Ülkelerde Hep Bu Şekilde Sağlamıştır Siyasi Bir Yorum Yapmıyorum Bu Arada Ama Malum Yönetim Başa Geldiği Sırada Faiz Yükseltme Politikasının Değilde Düşürmenin Faydalı Olacağını Düşündüğü İçin Büyük Ülkelerden Farklı Bir Yol İzleyerek Bu Duruma Geldik Yeni Seçim Sonrası Değişiklik Oldu 20 sene sonra faiz yükseltildi Ekonomi İyi Yönde Etkilenmeye Başladı Kur Bile Sabitlendi

Ev Araba Mal Mülk Olayına Gelirsek Fiyatlar Düşecek Diyemeyiz Çünkü Tüketiciler Yeterince Kazanamadığı İçin Alamamakda Gelir Dengesi Mevcut Değil Şuanki Fiyatlar Ve Ekonomiye Göre Kazanılan Para Askeri Tutar Çöp

Vergi Durumunada Gireyim Yazmışken Şuan Fiyatların Yüksek Olmasının Nedeni Vergidir Vergiler Bu Şekilde Olmasa Aslında Herkes Çok Rahat Bir Şekilde Her Şeyi Alabilir Şu Durumda Bile Rekabet Değil Açılış Fiyatlarıda Olmalı Bir Çok Şey Var Nereyi Neresini Anlatsam Bilemedim Bir Galerici Olarakda Şunu Söylemek İstiyorum Araç Almak İçin Çok Geç Kalındı Almak İçinde Erken Eğer Yatırım Tavsiyesi İsterseniz Şuan İçin Faiz Ve Altın Eş Durumda Bunun Kanıtıda Altının Fiyat Grafiğini İnceleyin Örneğin 4 ay önce Alınan 1 tam ile Şuan ki Fiyatta Satmaya Kalktığınızdaki Kar Parayı Sabite Verip 5 Aylık Faizle Getirisi Arasında 3 5 Fark Olduğunu Görürsünüz.

iyi geceler İyi forumlar

Güzel özetlemişsin hocam fakat faiz demek birilerine para karşılığında para vermek demek 😁

Hangi yabancı ülke faiz arttırmış ciddi anlam da ? Arttırmış ve ülkesi refaha kavuşmuş, öyle bir ülke yok , burada en büyük sorun gelir dağılımının eşitsizliği ve kanunlar çok esnek , cezalar caydırıcı değil çalan çalana,

Ve en büyük sorun aslında üretim yok tüketim var ,