- Site açıldığı andan itibaren backlink alınır.
- En önemlisi aldığın backlinkleri Google görmeli. "Kendi kendine görür" diyene bakma sen. Görmüyor. Bu yüzden görmesi için de uğraşmalısın. Backlinklere yorum backlink almak da stratejidir.
- "Şu backlink türü işe yaramaz" lafına ben bakmam kendim denerim. Test ederim. Herkese öneririm. Çünkü başkasının aldığı backlink türü doğru alındı mı, Google gördü mü, oluştururken nasıl oluşturdu, aldığı site neydi gücü neydi ki işe yaramadı? Başkasinin işe yaramaz dediği stratejiler de bu soruların cevabını bilemediğim için kendim test ederim sonucu kendim görüp değerlendiririm.
- Kaç backlink almalıyım? Hergün devam ettirdiğin sürece istediğin kadar al. Hergün 50-100 tane backlink alsan bir problem olmaz yeterki düzenli olsun.
Eğer bir stratejide tereddüt ediyorsan (spama girer vs.) o zaman paravan bir site açmalısın ve denemeler yapmalısın.
- yorum backlink denilince akla link çöplüğüne dönmüş siteler geliyor. Hala kimsenin bulamadığı dofollow yorum backlinkler var. Bulmasını bilene.
Yorumum yanlış anlaşılmasın. Kimseyi hedef almak veya kırmak niyetinde değilim. Amacım bilgi vermek ve düşüncelerimi yazıya dökmek. Sonuçta her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. SEO alanında herkesin kendi taktiği, tecrübeleri olabilir. Ben de kendi tecrübelerime göre yazmak istedim. Gücendirdiğim olduysa özür dilerim.