seftali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam testosteron düşürüyorsunuz doğal olarak saç dökülmesi duruyor çünkü östorojen ağır basıyor. bu şekilde devam edilse bile devamlı ilaçlar alınmalı ama bu şekilde bi kaç yıla saç gürleşir ama erkekliğinizi aldırmış olursunuz dikkat edin bence
Öyle bir şey yok, nereden okuduysanız oradan bilgi edinmeyi bırakın hocam. Yapılan tonlarca klinik araştırma ve sayısız denekte erkeklik gider kadınlık gelir mevzusu görülmemiş, internet hurafesi araştırmadan yorum yapanların bilinçsiz hikaye yazması bu. Bir defa siz testestorunun ürettiği ekstra bir hormonu baskılıyorsunuz. Eğer genel testestoronunuz düşük ise spor yaparak, buna uygun beslenerek artırmanız faydalı olur. Onun dışında tedavi uyguladım kadınlaştım yok.

Bu konuda kızıyorum insanlarımıza, bilmeden yaptıkları yorumlar yüzünden insanlar kel kalıyor, saç ekim merkezlerine 2-3 defa ekime gidiyor yine ortada başarılı sonuç olmuyor.
Lütfen konu hakkında detaylı bilginiz yok ise bu kadar ucu keskin yorumlar yapmayın.

dandanakan01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Baba tarafim kel anne tarafım bonus ben babama çok benziyorum yaşım 44 saçlarım halen yerinde benim yaşadıklarımı başkası yaşasa kel aynak kuşuna dönerdi genetik olayı hikaye saç 40 yaşına kadar dökülür sonrası saç varsa sizindir beyazlamissa zaten dökülmez
Kellik daha çok anne tarafından geliyor diye biliyorum ama baba tarafındaki genlerimizde etkili.
40 yaş olayı şunla kaynaklı vücuttaki dht üretimi yaş ilerledikçe azalır, herkeste 40 diye bir kaide yok bazılarımız da dökülme 50 60 yaşına kadar devam edebilir.

etkinhost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle çok açıklayıcı ve güzel bilgiler vermişsiniz şöyle eklemek isterim Minoxidilin çıkarttığı saç dht dengelenirse geri dökülmez dht ye müdahale edilmezse dökülür finasterid vs sıkıntılı ilaçlar herkesde aynı yan etkileri göstermez bazı kişilerde üretimi bile durdurabilirken bazılarında ilacı bıraktıktan sonra herşey normale döner bundan dolayı dhtyi bu ilaçlar kadar olmasa da katoral, konozol şampuan ile sadece saç derisinden uzaklaştırmak en az riskli işlem diye düşünüyorum, Haftada 2 Kez Ketoral şampuan diğer günler için bioxin dökülme karşıtı şampuanlar Dermaroller destekli Düzenli Minoxidil kullanımı ve oral Ek takviyeler Biyotin vs gibi kullanılabilir ben yeni uygulamaya başladım ilk aydan gözle görülür mevcut saçta güçlenme ve incelmiş güsüz salarda kalınlaşma ve koyulaşma gözlemledim
Teşekkür ederim hocam, çok doğru minoxidil finasterid ikilisii birlikte kullanılırsa sinerjik etkisi artar dökülmez olmaz ama birini bıraktığında dökülme başlar yalnız minoxidili bırakmak daha ağır kayıplar verir. Finden çekiniyorsan, cüce palmiyeyi düşünün derim yan etkisi yok, sadece %30 dht baskılıyor. Bana ketoral şampuan doktor önermişti ama kullanıcı yorumlarına bakarsam vichyin bu tarz bir şampuanı var daha etkiliymiş.