2018 yılında birevim'den sözleşme imzaladım aşağı yukarı anlattığınız gibi bir süreç gerçekleşecekti ancak teslimat süresi zorunlu teslim almam gereken süre üzerine bir küsür yılı aştı. Adamların oyalama sebepleri de pandemi sürecindeyiz ondan gecikti dediler ardından pttk süreçlerine bahane ettiler Ondan dolayı geciktirdiler yani tam bir çilekeş dönem yaşadım. O zamanlar 250.000 proje Bedeli üzerine 15.000 lira organizasyon bedeli ve ev için girdiğimden dolayı bir dosyada Exper Bedeli ödedim. Özetle o zamanlar Gerçekten eve alacak olsaydım o piyasa koşullarında zaten ev bulamayacaktım sonuç olarak sözleşmeden cayma hakkımı kullandım bana fazladan 20.000 lira ödeme yaptılar Yani bir nevi organizasyon bedelini iade almış oldum yaşattıkları mağduriyet nedeniyle ama para mevcut süreç içerisinde enflasyona yenik düştü.

Şu anki durumda kıyaslayacak olursak Tabii ki tekrar birevime gitmeyeceğim ama fuzulev üzerinden yeni bir sözleşme imzalamayı düşünüyorum. Bahsettiğiniz masraflar rutin karşılaşılabilecek masraflar onlar da kendilerine bir derece güvence altına almaya çalışıyor Neticede. Şimdilerde 2 milyon lira üzerinden bir sözleşme imzalama planım var. Belki de bana Deli Olma Bu Sevdadan vazgeç diyebilirsiniz. Ancak günümüz koşullarında bankadan kredi alamazken oldu ki aldık diyelim 2 milyona en az 6 milyon geri ödemem olacak. Bunu düşündüğümüz zaman 200.000 lira organizasyon Bedeli artı rutin masraflarla birlikte 300 bin lira masraf ödesem bile en azından BDDK güvencesiyle evi teslim alabileceğim inancı var. Gerçi bir yakınım Eminevim üzerinden ev aldı Onun üzerinden gittiğim zaman ciddi anlamda indiğim alabileceğini söyledi belki onu da değerlendirebilirim