Ruhsar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
güvenlik sertifikası ya da muhasebe kursu almayı düşünüyorum. başka fikirlere de açığım. asıl ilgi alanım yazılım (frontend) 2 yıl da iş tecrübem var ama 1.5 yıldır kimse dönmedi. ben de pes ettim artık.

mümkünse 5 yıl sonra bile asgari maaş almayacağım yükselebileceğim bir iş istiyorum.
Merhaba, sizinle aynı yaşta ve muhtemelen 2 sıfırda olan kişi olarak yazıyorum. - Evet, bende sıfırdayım.

Öncelikle sizin gibi bende öğrenme kültürümü asla kaybetmedim ve sürekli bir şeyler üretme peşindeyim sizde kaybetmeyin. Bunun yaş ile ilgili olmadığını da lütfen unutmayın. Bu zihnimizin içinde bir yerlerde bence.

Güvenlik kartı bende almıştım ama eğer yükselmek ve bir şeyler üretmek istiyorsanız bu alanı tavsiye etmem. Evet bütün gün oturup ( ya da bir şeyler ile meşgul olup ) paramızı alabiliriz ama bence bize göre değil + olarak front-end ile bende 2 yıl kadar ilgilendim ancak 2021 yılında bıraktım - askere gittim ve döndüğümde ilgim bir anda kayboldu ( halbuki askerdeyken bile not defteri üzerinden css kodları yazıyordum )

Aslında fark ettim ki yapmak istediğim şey bu değil. Tasarım yapmak istiyordum ama asıl istediğim bölümü keşfetmek biraz zamanımı aldı ve UI/UX bölümüne geçtim.

Demek istediğim şey ; yapmaktan keyif aldığınız şeyleri bulun. - ki çok fazla alan var diğer yeteneklerinizi görmek için denemeniz gerekir. Bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Sıfırda olan kişiler dibe vurmuş olarak adlandırılır ve daha da batma şansları yoktur sadece yukarıya çıkabilirler. Gelecekte bir yerde bunun anahtarı sizde. Mesele hangi kapıları aralayacaksınız.

+ Herhangi bir konuda asla pes etmeyin. ( Bu bana göre değil dedikleriniz hariç ).

Bir hocam hep şunu derdi ; fırsat size gelmeden o fırsatı kucaklamak için çalışın. Ortada hiç bir şey yokken çalışmaya devam edin. Ki , zamanı geldiğinde onu kucaklama şansınız olsun.

İyi forumlar.