Lütfen bu konuda bir bağımlılığın varsa oku, sana yardımcı olacaktır, yazı bana ait.
Teşhis: Bu bir bağımlılıktır ötesi hastalıktır, bunun farkına varın her insanın başına gelebilir, oraya bulaşan x şahsı kim olursa olsun para bittiğinde yalana dolana etrika çevirip paraya ulaşana kadar her türlü yolu dener eş dost vb. , para bitti mi büyük pişmanlık hisseder. Siz kendinizi suçlamayın, çünkü bir sonuca varmayacaktır, emin olun en yakınınız bile bulaşmış olsaydı sonu ve eylemleri aynı sizin gibi olurdu, çünkü orası bataklık akılla bilimle yetkinlikle saygıyla iyi insan olmakla iyi giden bir durum değil; kendinizi suçlamayı bırakın, adım atmayı bilin, önce bir durun.
Tetikleyici: Para bittiğinde pişmanlık yaşanır, acaba oyunlarda şöyle dursaydım bir kısım çekseydim öyle devam etseydim sonuç değişirdi, diye beyin düşünür, sonuç değişmez sadece süre uzar, Tetikleyici nedir, tetikleyici sizi o oyuna götüren yollar, para geldiği andan itibaren direk beyin oraya odaklanır, meblağ önemli değil belki bu sefer olur, az toplasam bırakırım tüm borcu çıkarmama gerek yok ama şuan tek çözüm oynayıp borcu biraz düşürmek yoksa nereden düşer bu borç algısı;
Plan: Toplam borcunuzu kalem kalem yazın kağıda, geliriniz varsa onu da yazın, beyin hemen şuna odaklanıyor para yok olanda gidiyor, bu bu şekilde kapanmaz, sakinleşin vücut dopamin salgılıyor, önce sakinleşin ve kendinize bir bakın ben ne yapıyorum, bu şekilde gitmez diyorsunuz ama planınız yok , para da yok çevre de yok kimse güvemiyor, sakinleşin aşağıda çözüm yolunu paylaşıyorum.
Merhaba:
1. adım; Öncelikle size en yakın insan olmasına gerek yok herangi bir insana samimiyetle gidip tüm süreci anlatın sadece dinle de tüm borcunuzu yazın, kendinizi kandırmayı bırakın
2. adım; Kendinizi suçlamayın doktoru da bu bataklığa düştü mü sizinle aynı psikolojiyi yaşıyor, zeki insanı da ahmak insan da burası bir bataklık kabul edip bu girdaptan zararlı çıktınız bir kere bunu kabul edin, etmezsen ne olacak devam ettikçe aynı kazansan da süre uzayacak aynı sonuca gelecek onun için burası bataklık kabul et.
3. adım, borç hesaplandı (1.adımda) mobil bankacılık kapanacak kredilerin varsa banka şubesine gidip ödenecek para olduğunda, cebine girdiğinde, ama önce kapanacak tüm mobiller.
4. adım; işin var mı işin varsa devam ediyorsun ay ay gelen para belli kısım kısım ödeme yapacaksın sıkıntı çekeceksin mecbur sen bu yola düştün cefasız olmaz, sorunsuz olmaz,
5.adım işin yoksa herhangi bir iş olur , iş seçmeyeceksin çünkü ortada bir enkaz var, iş bulmaya bakacaksın, çevrende dışarda sağa sola bakınacaksın.
6.adım buraya kadar tamamlanırsa para cebe girdiğinde beyin gene acaba diye düşünecek ama artık kendin karar vereceksin, hayır hayır demeyi öğrenecen bu çok önemli adım hayır diyeceksin ilk para geldiğinde oynamak yok artık 1 lira bile,
7. adım borç 10 sene de bile kapanacak bir plan dahilindeyse bırak plana sadık kal hayat önüne neler çıkartacak, farkına varmayacaksın bile,
8. adım dini boyuta geçmeyeceğim, unutma bu durum yavaş yavaş önce en yakınların sonra çevren sana eski güveni hissedecek yavaş yavaş her şey rayına oturacaktır unutma sorunsuz sıkıntısız olmayacak buna hazır ol ve bu bataklıktan çıkacağım de haydi artık sıra sende.