baykabus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese iyi formlar,

Kazancımın %90'nı Türkiye'den. İzaha davet edildim. Devlete göre mucbir ama bana göre mucbir bir sebepten ötürü eksik beyan vermek zorunda kaldım. Bu da tespit edildi ve acımasızca bir ceza gelecek gibi gözüküyor. Şu an Müfettiş aşamasındayız henüz uzlaşmaya girmedim. Yoğunluktan dolayı uzlaşmaya girmem 3 ayı bulur dediler ( yer istanbul Ataşehir VDK)

Ben müfettişe dedim ki: Aslında bizim kdv ödemememiz gerekiyor. Paralarımız Yurtdışından yatıyor. Evet Türkiye'deki kullanıcılar giriyor ama biz hizmeti google'a veriyoruz. Biz siteye reklam vermiyoruz,veremiyoruz. Reklam verenleri biz bulmuyoruz,Reklam verenler bize hiç ödeme yapmıyor.vs dedim. Biz tamamıyla Google ile anlaşmamız var dedim ve şöyle bir örnek verdim. Benim Ataşehir'de 20 katlı bir binam var. Bunu Amerikalı bir şirkete kiraya verdim. Oda binayı oda oda böldü otel yaptı. Kime kiralar bilmem,kiraladıkları kişi ile benim zerre maddi olarak muhatabım yok. Tek muhatabım Amerikalı şirket vs dedim. Müfettiş eveledi,geveledi pek bir şey diyemedi derken çıktık geldik.

şimdi sözün özü ,

değerli meslektaşlarım,hukukçular ve formdaki dostlarım
sizce gelen cezaya boyun eğip ödemeye çalışmalı mıyım ( aşırı zorlayacak beni)
ya da yargıya mı gitmeyelim.

örnek verdiğim hususlarda kazanmaış olan,emsal davası olan daha önce benim gibi şeyler yaşamış olup yargıya vs giden oldu mu ? olduysa sonuç nasıldı?

siz beni anladınız. Tecrübeninize,fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar
Benim görüşüm ve tavsiyem şudur:
Ataşehir VDK'dan anladığım İstanbul ilinde vergi denetimi geçirdiniz galiba.
İstanbul'daki benzer vergi davaları şu şekilde sonuçlandı:
1-Yapılan iş KDV'den muaftır + Gelir Vergisi doğrudur.
2-YApılan İŞ KDV'den muaf değildir + Gelir vergisi yanlıştır.
3-Yapılan işin bir kısmı KDV'den muaftır + Gelir vergisi yanlıştır.

Yani İstanbul'da bu işi yapıyor olmanız sizin için büyük dezavantaj, çünkü diğer illerdeki vergi mahkemelerinin kararları çoğunlukla sizin lehinize.
"Yani ben davamı açarım, kazanırım" olayı İSTANBUL İLİ için söylüyorum maalesef şansa kalmış. Haklı olup olmamanız önemli değil. Siz vergi davanızı açtığınızda dosyanız herhangi bir vergi mahkemesine otomatik olarak
düşecek ve dosyanız o mahkemede sonuçlanacak. Mahkeme kararını şöyle verecek: Önceden aynı mahkemede görülmüş olan davaların sonuçlarına bakacaklar ve aynı kararı copy-paste olarak size uygulayacaklar. İsterseniz dava dilekçelerinizi ansiklopedi yapın anlatın hiç bir şey farketmeyecek. Hadi mahkemeyi kazandınız diyelim, vergi dairesi karara itiraz edecek ve dosya bir üst mahkemeye yani İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ndeki bir vergi dava dava dairesine otomatik olarak düşecek. Orası da aynı şekilde; daha önce kendisi benzer davalarda ne karar vermiş ise aynısını copy-paste yaparak sonuçlandıracaktır. ÖZETLE BU TİP DAVALARDA ÖZELLİKLE İSTANBUL İÇİN ÇOK UMUTLU OLMAYIN. SONRA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞARSINIZ.

PEKİ NE YAPAYIM, SENİN BAŞINA GELSE NE YAPARDIN?
1-Uzlaşmaya kesinlikle giderdim fakat UZLAŞMA YAPMADAN ÇIKARDIM. (KAZANDIM 3 ay)
2-Uzlaşma gerçekleşmediği için VERGİ DAVASI AÇMA HAKKIM DOĞAR, vergi davamı açardım.
3-2026 yılında yapılacak olan ERKEN SEÇİM ÖNCESİ MUTLAKA VERGİ AFFI + MAHKUM AFFI+YAPILANDIRMA GİBİ DÜZENLEMELER ÇIKACAKTIR. YANİ BÜTÜN TUŞLARA BASILACAKTIR. Tabi bu tahmindir fakat gerçekleşme durumu çok yüksek. Ortalamada her 3 yılda bir vergi affı çıkıyor. Bu iş artık rutine bindi.
daha önce burada tahmin edip tutturmuştum. (https://www.r10.net/bilisim-hukuku/2...er-buraya.html)
4-Vergi dava dilekçesini hatalı yazarak biraz daha süre kazananırım. (KAZANDIM 4 ay+ 3 ay yazışmalar + 1 ay da dava açma süresinin son günlerine kadar bekleyerek kazanırdım)
5-Mahkemenin davayı şu şu şekilde doğru düzgün açın yazısından sonra dava dilekçesini verme tarihinin sonlarına doğru davamı açardım. Bİ bakmışım adli tatil gelmiş, tatilde dava dosyaları görülmez -(Temmuz-Ağustos ayları tatil. KAZANDIM 2 ay)
6-Sonrasında davanın sonuçlanması için yaklaşık 1 yıllık sürem var. Yani 2026 adil tatil dönemini de atlatırsan, 2026 yılının ekim, kasım, aralık ayına kadar bu davayı uzatabilirsin.
7-Bu süreçte çıkacak vergi affından faydalanıp borçlarını cazip bir şekilde ödeyebilirsin.

Kenan GÜMÜŞ
Mali Müşavir