steampunk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle vaktinizi ayırdığınız ve bu kadar uğraştığınız için gerçekten çok teşekkür ederim, çok sağolun.
E-postayı gönderen sunucu ben olarak gözüküyorum çünkü sitemdeki iletişim formundan yollamışlar ve bu formda e-posta alanına ne girilirse mailde gönderen kişi o kişi olarak gözüküyor. Yani "x@x.com" şeklinde bir gönderen girersem, mailde de o şekilde gözükmekte. O sebeple e-posta gönderen sunucusunu kontrol edemiyorum.
İletişim formu üzerinden geldiği ve sahte olduğu anlamını taşır. Microsoft, iletişim formu kullanmaz.

UfuX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar hocam, bilgilendirme için teşekkür ederim.

Bildiğiniz gibi Microsoft ürünlerini satan binlerce Internet sitesi var. Ve ekstradan Trendyol gibi ticaret platformlarından da satış gerçekleştiriyorlar. Şimdiye kadar ceza alan birini duydunuz mu?

Bu kadar çok Internet sitesini geçtim, belki o kadar yoğun uğraşamıyorlar ama; Trendyol, eBay gibi büyük platformlarda çok daha ucuza satanlar var. Ve bunu yıllardır yapıyorlar ancak hiçbir aksiyon yok.

Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi, Microsoft topluluk formunda bulunan moderatörler bu gibi sorulara "biz bu lisansların satışlarına karışmayız, ancak oluşabilecek sorunda teknik destek vermeyiz." gibi cevaplar vermişler. Neredeyse yasak bile dememişler. İlginç buldum.
Ceza yazılması gerekenleri belirleyenlerden biriydim 6 yıl öncesine kadar. Trendyol gibi yerlerde satış yapanlar kimsenin umrunda değil. Ancak, bir gün bir istek gelir ve tam denetim kararı çıkar, o zaman çok ani olur ama milyon dolarlarla boğuşur insanlar. Microsoft'un böyle bir ilgisi yok. Microsoft, kurumsal olarak kullanan insanların ödeme yapmasını istiyor. Bu şekilde lisans satan insanların da alıcısının kurumsal olmayan kitle olduğunu biliyor. Buna karşı çıkarlarsa, insanlar açık kaynak yazılımlara yönelir. Bu yüzden tam denetime gitmiyorlar.

DreamSpark programı, yeni adı Microsoft Imagine olması gerek, çok yararlı ve insanların neredeyse ücretsiz denilebilecek seviyede lisans kullanımını yıllarca sağladı, hala da sağlamaya devam ediyor. 3 yıllık üyeliği yaklaşık $1050 civarındaydı ve eğitim kurumlarına tek lisans olarak verilebiliyordu. Bir kurum altında birden fazla topluluk alabiliyor, tek $1050 karşılığında binlerce kişi 1192 ürünü sınırsız kullanabiliyordu. Kimisi o zamanlar 50 TL gibi bir üyelik bedeli alıp, topluluk üyeliği veriyor, karşılığında yalnızca Microsoft değil, birçok diğer BSA'nın koruması altındaki yazılım şirketlerinin ürünlerini de kullanıyordu. O, 50 TL, yapılan masrafı karşılıyordu.

Konunuzun biraz dışına çıktım. Uzun lafın kısası, e-posta gerçek değil. Tekil lisans satışı, birileri kasten sizi hedef yapmadığı sürece, kimsenin umrunda değil.