Caty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Microsoft lisans denetimleri, hem Microsoft hem de BSA tarafından yönetilir. Cezalandırma sistemi, çoğu durumda, toplam yazılım bedelinin 3 katı + $75000 şeklindedir. Bu nedenle, ticari amaçla kullananları uyarırlar, ve özellikle şirketlere BSA ulaşır. BSA bazen e-posta ortamında ve takiben fiziki posta olarak, bazen ise sadece fiziki posta olarak ulaşır. Uyarı geldikten sonra denetleme hakları kendilerince saklıdır. Yani, uyardık ve artık ceza kesebiliriz mantığı var.

E-posta ile doğrudan Microsoft tarafından uyarılma pratiği oldukça nadirdir ve Microsoft adına sahte lisans satan insanlar sıklıkla karşılaşır. Evet, koskoca Microsoft sizle uğraşır. Çünkü parasını vermediğiniz bir şey üzerinden, ürünü yaratan kişiye hiçbir şey ödemeden, para kazanıyorsunuz. Bu pratik normaldir. Sadece şahsi kullanımlarda size ulaşmazlar.

Ancak, bu e-postada birden fazla hata var. Eğer gönderen kişi acemi değilse, gerçek olma şansını bitiriyor bu durum.

1- Microsoft Corp. diye bir kavram yoktur. Bu Microsoft Corporation, Inc. olarak, sadece Kuzey Amerika bölgesine bağlıdır.
2- Türkiye'ye EMEA bakar, yani Microsoft Ireland Operations Ltd. tarafından gelebilir e-posta.
3- Türkiye'deki olaylara, Microsoft Türkiye'den bildiri gelme ihtimali yüksektir. Bu durumda, Microsoft Bilgisayar Yazılım. Hizmetleri Limited Şirketi olarak geçer.
4- Sayın Bay/Bayan Fortune 50 şirketinin kurumsallığına uygun değildir.
5- "Yazılım satışlarınıza" ibaresi, kurumsal bir ibare değildir.
6- "Kamuya açık" ifadesi bu içeriğe uymamaktadır.
7- "izlemeye devam etmek" kurumsal değildir.
8- Microsoft, 16.10.24 olarak değil, 16/10/24 olarak tarih verir.
9- "önceki iletişimimizde belirtildiği üzere" ifadesi, yapılarına uygun değildir.

Kısaca bu böyle gider. Eğer e-posta gönderen sunucusunu kontrol etmeyi bilmiyorsanız, kurumsal şablona uygunluk durumuna bakabilirsiniz.
Hocam öncelikle vaktinizi ayırdığınız ve bu kadar uğraştığınız için gerçekten çok teşekkür ederim, çok sağolun.
E-postayı gönderen sunucu ben olarak gözüküyorum çünkü sitemdeki iletişim formundan yollamışlar ve bu formda e-posta alanına ne girilirse mailde gönderen kişi o kişi olarak gözüküyor. Yani "x@x.com" şeklinde bir gönderen girersem, mailde de o şekilde gözükmekte. O sebeple e-posta gönderen sunucusunu kontrol edemiyorum.