Byhalil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hepsinde haklısınız ama ben şuna değinmek istiyorum; şimdi şöyle düşünün suç işlenen bir ortamdasınız, çevreniz vs hep bu şekilde.
çevrendeki insanlar ya açık cezaevi ya da dışarda, suçu da senden falan fazla, ya indirim almış, ya infaz kanunundan yaralanmış şu bu.
bu durum suç işleme potansiyeli olan insanı caydırmıyor, zaten yakalanmayız,yakalansak da sicilim temiz şu bu, yatsak da 6 aya çıkarım, girdi çıktı yaparım mantığı oluşuyor.
yani cezalar caydırıcı olunca işe yarar. facebook grupları var böyle mahkumlar vs diye , görmeniz lazım adamlar neler konuşuyor.
benim derdim ya tck düzenlenmeli ya da uygulama kısmı farklılaşmalı. En basiti açık cezaevi kapsamı daraltılmalı vs vs.

teşekkürler. yanlış anlamayın söylediklerinizin hepsi doğru biz anlıyoruz ama meyilli özellikle ıqsu düşük kişileri caydırmıyor
Ceza dünyanın hiç bi yerinde caydırıcı değildir. İdam olan yerlerde dahil. Olay toplumun huzurlu ve mutlu olması. Ve dünyada en fazla infaz yatan ülke Türkiye.

Toplumu huzurlu mutlu ve eğitimli yaparsak evet. Aksi durumda tamda Dediğiniz gibi olur herşey maalesef. Ki oluyorda...