Merhaba,
Bugün telefonuma bir tane daha "uzlaşma dosyanız ulaşmıştır, bizi acil arayın" vs. vs. bir mesaj daha geldi. Dur dedim bunları ihbar etmenin bir yolu var mı, önce 155'i aradım beni başka bir birime yönlendirdi. En azından numarayı iletsem, hani bir havuz sisteminde toplanırda siber suçlar birimi ilgilenir diye düşündüm. Hayır öyle birşey yokmuş. Savcılıkta ihbar etmem gerekiyormuş, yoksa takibi de yokmuş. Zaten gelen mesaj tek başına bir suç oluşturmuyor, en fazla KVKK suçu olabilir, numarama izinsiz mesaj attığı için. Günde en az 5 tane internet paketinizi yenileyelim yada sizi google da birinci sıraya çıkaralım veya google harita kaydınız silinecektir diye arama geliyor. Devlet bunlarla da ilgilenmiyor. Şimdi aranızdan polis bu kadar hırsızı, katili varken bunlarla mı ilgilenecek diyen çıkacaktır ancak her polis de hırsız, katil kovalamıyor herhalde.
Kısaca arkadaşlar devlet bu tür suçlarla ilgilenmiyor. Dolandırılanlar (yaşlılar, vs) kimsenin umrunda değil. Zaten TV haberlerinden görüyoruz, millet 30 40 tane hırsızlık, gasp, taciz genede dışarıda rahat rahat geziyor, o yüzden bu tür suçların hiçbir önemi yok.
Bu beni kendimi sorgulamaya götürüyor. Ben mi salağım, yıllardır dürüst şekilde esnaflık yaptım, aman kimseye zarar vermeyeyim, evime helal lokma götüreyim diye. Halbuki bu hırsızlık, dolandırıcılık yapanlar çok rahatlar, biz niye dürüst kalalım ki.