Ses düzenleme konusunda o kadar yeniyim ki çok tecrübem yok yaparak tecrübe ediyorum doğrusunu yanlışını bu videoya kadar yaptıklarımın hepsini Audacity diye ücretsiz bir programdan yaptım çok da iyi bir uygulama değilmiş. Son viedeoda Adobe Audition'a geçtim sanki fark etti gibi bilemedim. İyi dilekleriniz için de çok teşekkür ederim. Ayrıca düşük bütçeli bir mikrofon aldım onunla kaydediyorum.
Benzer konuda eksiğim vardı, seslendirme üzerine çalıştım bir süre. Çok basit bir çözüm buldum gayet etkili olduğunu bir çok insandan duymuştum.
Ucuz mikrofonlara vs programlara hiç para harcamayın hocam. Ben basitçe Apple 3.5" kulaklık mikrofonu ile bir kayıt aldım. Telefona da bilgisayara da gayet uyumlu. Kaydı telefondan aldım. Ses dosyasını bilgisayara yükledim, montaj yaparken sesi desibel ayarıyla düzelttim yalnızca. Ses patlamalarını düzelttim hepsi bu. Gayet hoş oldu.
Sonra da direkt olarak telefonun mikrofonunu normal mikrofonmuş gibi ters çevirip kayıt aldım. Gayet hoş oldu hatta kulaklık mikrofonundan daha da iyi oldu. Denemenizi tavsiye ederim. Eğer pozitif bir sonuç alırsanız bildirmenizi isterim.
Tekrar iyi dilekler ve iyi çalışmalar.