MrFikir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Almanyada da aynı şekilde. Şu anda en rağbet gören meslekler otobüs şoförlüğü, makinist, bahçivan, sıvacı, mermerci, oto tamirci, kaynakçı (yemek sektörü burada o kadar lazım gelen değil, zaten bir sürü şirket var. Ama kaliteli bir tatlıcı, çorbacı mesela, iş yapabilir) vs beceri ve elle yapılacak meslekler. Bunlarla çok kısa sürede az sürede çok güzel para kazanabilirsiniz. Bunu birde devlet kendisi teşvik ediyor bu meslekleri. Bir tek IT belki de bu alana girebilir ama diğerleri daha çok dikkat çekiyor. Ben şunu gördüm, üniversite mezunu olmak gelişmiş ülkelerde çok kıymete binmiyor. Önemli olan becerikli olması, iş yapabilmesi. Online shopping düşünürseniz de görüşebiliriz hocam
Aynen hocam oto tamircinin kazandığı para olsun saygınlığı olsun doktordan fazla burada. IT yapan arkadaşlarım var ingilterede ama onlarda ingilizce güzel bende dil olmadan o işi kavramam zor gibi geliyor ama bilmiyorum detaylı araştırmadım. Şuan belirttimiz kısa süreli dallarda bir iş bulup başlamam gerek daha sonrası diğer konularda kendim geliştireceğim. Online shopping içinde sizinle iletişime mutlaka geçerim.Teşekkür ederim güzel önerileriniz için.