Merhabalar,
Bu konuyu biraz da olsa sizlere moral olması açısından açmak istedim. Gerçekten empati kurabilirseniz yarın başka biri olarak dünyaya bakacağınızı düşünüyorum.
Öncelikle ben Ufuk, 27 yaşındayım. 2014 yılında sığ suya atlama sonucu omuriliğimin C5 seviyesinden hasar aldım ve boyundan aşağı felçli kaldım. Ağır Derecede Engelliyim(%97)
Size milyarder olma fırsatı sunuyorum,
Elon Musk'ı biliyorsunuz dünyanın en zengin adamı. Size onun serveti kadar para sunuyorum. Bu parayı kendiniz kişisel olarak her türlü harcayabilirsiniz fakat aile, çevre vb. değil sadece siz kendinize harcayabilirsiniz.
Karşılığında ise sağlığınızı istiyorum,
Eğer milyarder olmayı kabul ediyorsanız karşılığında şuan benim durumumda olmayı yani boyundan aşağı felçli olmayı kabul edeceksiniz demektir.
Hemen kabul ederim o parayla tedavi olurum diyenler için omurilik felcinin şuan dünyada tedavisi yok. Eğer kabul ederseniz o parayla neler yapabilirsiniz ona geçelim. Sadece boyundan yukarınızın hareketli olduğu ve bu parayı sadece kendinize harcayabildiğinizi unutmayın.
1. Dünyanın en güzel kızları ile hatta dilediğiniz ünlü ile vakit geçirebilirsiniz ama tek yapabileceğiniz şey boynunuzun yukarısı ile alacağınız zevk olur çünkü boyundan aşağısını hissetmiyor ve hareket edemiyorsunuz.
2. Dilediğiniz her yemeği en iyi şeflerden yiyebilirsiniz ama bu da kilo almanızı sağlar ve hareketsiz olduğunuz için bir süre sonra çok ciddi sorun yaratır.
3. Dünyanın her yerini özel jetiniz ile gezebilirsiniz fakat her seferinde sizi kaldır, indir, oturt, düzelt, tuvalet, banyo, yeme, içme her şeyi yapacak bakıcılar gerekecek gezmede ise tekerlekli sandalyeye mahkum gezeceksiniz. Bu arada yolculuklar o kadar zorlu ve yorucu ki gezmeyi geç sandalye de uzun kalmak bile vücudunuzda yara çıkmasını sağlar.
4. İstediğiniz evi satın alabilirsiniz ama siz yine de odanızda yatakta mahkum olacaksınız.
5. İstediğiniz arabayı alabilirsiniz ama sürüp keyfini çıkaramazsınız. Lewis Hamilton şoförünüz olsa bile bir hız yapıp fren yapsa camdan uçarsınız çünkü denge sorununuz var vücudunuzu tutamazsınız. Anca sımsıkı koltuğa bağlarsınız kendinizi bu seferde ne kadar zevk alırsınız bilemem..
Daha fazla madde sayabilirim ama anladığınızı düşünüyorum. Elinizdeki değerin yani sağlığın milyarlara bile bedel olduğunuzu anlamanızı istiyorum. Her gün kalktığınızda aslında milyarder olduğunuzun ve milyarlardan bile daha değerli bir şeye sahip olduğunuzun farkına varmanızı istiyorum. 1 parmağın bile hareket edebilmesinin ne kadar zor olduğunu bilmenizi istiyorum. Banyo yaparken vücudunuzda akan suyu hissetmenin, sahilde gezerken güneşi, parmak uçlarınıza giren kumu, yağmuru, soğuğu hatta parmağına batan dikenin acısını hissetmenin bile nasıl mükemmel bir şey olduğunun farkına varmanızı istiyorum.
Eğer beni anlıyorsan lütfen uyu ve yarın bir aynanın karşısına geç, kendine bak, karşındaki mükemmelliği görebildiysen elinden gitmemesi için güzel ve sağlıklı bir yaşam sür. Sevgiler..