Sorun ne zaman çözülecek acaba? "en kısa sürede gidermek için çalışmalarımız devam etmekteyiz. " ancak akşam olacak halen bir gelişme yok.
Merhaba,
Tüm Türkiye lokasyon hizmetlerimiz bulundukları donanıma bağlı olarak 1-4 saat kadar önce aktif hale getirilmiş olup monitörize ve son kontroller tamamlandıktan sonra destek talepleri üzerinden dönüş sağlanmıştır. Devam eden bir probleminiz var ise destek talebinizi güncellemeni rica eder, anlayışınız için teşekkür ederiz.
--
Bir üst mesajımızda sürekli profesyonellikten bahseden ancak her kriz anını fırsata çevirmeye çalışan bir meslektaşımız mevcut. Süreç her firma için maalesef kendilerinin belirttiği şekilde ilerlemiyor. Firmanın hizmet verdiği müşteri sayısı, cihaz sayısı bu tarz beklenmedik durumlarda büyük bir etmen olup veri merkezi için 13 dakikalık enerji kesintisi, biz hizmet sağlayıcılar için saatler süren bir kaosa dönüşebiliyor.
Veri merkezi beyan ettiği sertifikalar ve yaptığı sözleşmelerle kesintisiz enerji, hat ve soğutma vb. taahhüt etmektedir ki donanımlarımızı veri merkezlerinde bu yüzden barındırıyoruz. Bugün olduğu gibi yaşanan kısa süreli bir enerji kesintisinde hangi firmanın kaç tane donanımının zarar gördüğünü tahmin etmek mümkün değilken burada insanların yakındığı konu "sanal sunucuları elle açmak" değil.
Tüm müşterilerimize anlayışları ve sabırları için teşekkür ederiz, etkilenen meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimiz iletiriz.
Saygılarımızla,
HostLAB Bilişim Teknolojileri A.Ş.