Rothstein adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rica ederim ben teşekkür ederim.
Google’ın bu kalite değerlendiricileri aptal değil, belirli sınavdan geçiyorlar, o sınavı geçmek için de google’ın bu konudaki ayrıntılı kılavuzu iyice okuyup konseptleri anlamaları gerekiyor. Fake yazar bio’su, fake linkedin profili yeterli olmayabilir. Finans alanında böyle bir deney yapmıştım, 80-90 tane finans/ekonomi ile ilgili içerik, fake güçlü kadın profili (finans alanında uzmanlaşmış, yurt dışında falanca üniversitede okumuş falan filan), sitede ayrıca canlı borsa sayfası da vardı. İçerikler binlerce kelimeden oluşmuş kılavuz niteliğindeydi, öyle haber sitelerindeki makaleler gibi değildi. ChatGPT kullanılmadı, içeriklerin çoğu çeviri ancak google translate ile düz çeviri değildi, özgünleştirilerek oluşturulmuştu. 1 sene boyunca uğraşmıştım, kaliteli finans sitelerinden tanıtım yazıları alıyorum düzenli olarak, ancak o EEAT ve YMYL engellerini aşamamıştım.
hocam kitap icin buradan tesekkur etmek istedim. birkac sorum daha var musadenizle.

sectigim sektorde kullaniciyi bilgilendirme amacli cnet, reddit, quora ve pcmag disinda iki blog site var. bir cok uretici var ve hepsi devasa firmalar fakat kendi urunlerini tanitmakla mesgul hepside.

1- blog siteleri inceledigimde 5-6 yazar profili olusturmuslar ama ikisinde de tek editor makale girisi yapiyor. profil sayfalarinda times, post gibi bir cok gazetede editorluk yaptiklarini belirtip link vermisler fakat linkeri tek tek kontrol ettigimde hic birinde arkadaslarin ismi gecmiyor. bu durumda eeat icin fake profil dusuncem ise yarayabilir mi?

2- sektorde review ve compare alaninda rekabet cok dusuk, tbm cok yuksek. long tail keywordler ile icerikler olusturup birkac ay sonra short tail keywordler icin de icerikler girip 5-6 ay sonra da marka/urun karsilastirmalari ile basarili olunabilir mi sizce?.

3- agustos'da yeni domain almistim, henuz icerik yayinlamadim, wordpress tema tarafinda duzenlemeleri bitirmeye calisiyorum. suan fransa lokasyonulu sunucuda ve performans optimizasyonu hem sunucuda hem de wp tarafinda en ust seviyede tamamladim. cloudflare ile fransa sunucuda devam etmek ile usa konumda bir hostinge (a2 muhtemelen) gecmek arasinda fark olur mu sizce?

degerli tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkurler.