ResimBox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bebeklere dönük ihtiyaç ürünleri. Bebek bezinden, giyimine kadar. Hiç bir zaman bitmez, üreme bitmediği sürece.
DigitalTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
gıda ve giyim
ByMaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bence gıda ve otomotiv
Bahsi geçen sektörlerin çoğu zaten fabrikada otomasyonda elle yapılan şeyler değil. İnsan müdahelesi bazı kısımlarında var.
O kısımlara'da yapay zeka geldiğinde insan ihtiyacı sadece yapay zekayı kontrol ve denetleme için kalır.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılım'ın siteden ibaret olduğunu düşünenlere cidden üzülüyorum. Yapay zeka yazılımı bitiremez. Yapay zekada programlama dilinden oluşuyor. 50 Yıl geçsin yapay zeka ilerlesin yine programlama dillerinden oluşacak

Chatgpt basit php kodları yazıyor site kodları oluşturuyor diye yapay zekanın yazılımı bitireceğine inananların nasıl kafa yaşadığını merak ediyorum.

Normalde çok görüyorum böyle "yapay zeka yazılımı bitirdi, bitirecek" gibi yazıları ancak gülüp geçiyordum her gerçek yazılımcı gibi, bu sefer yazayım dedim
Şuanda genel yapay zekanın ne olduğunu kafanda kuramadığın için gülmen normal 20 yıl öncede internete , telefonlara , bilgisayarlara gülüyorlardı.

İlk bilgisayarın milyon dolarlar fiyatında koca bir oda büyüklüğünde olduğunu hepimiz biliyoruz.
Şuanda cebimize giren bilgisayar onun 1000 kat daha güçlüsü.

Yazılımı bitiremez diyorsun şöyle örnek vereyim.

Yapay zekaya bana şu özelliklerde bir site oluştur diyorsun. Bunu Türkçe söylüyorsun . Direk istediğini.
Sana tüm dosyalarını oluşturuyor. İstersen hosta yükleyip yayınlıyor. Tasarımını beğenmedin mi ?
Şu kısımlarını beğenmedim değiştir diyorsun değiştiriyor.
Bu siteye bir üyelik sistemi ekle , login kısmını şu tarafa al diyorsun alıyor.

Ha kompleks şeylerde olabilir daha ileri gidelim.
Bu siteye bir ödeme alt yapısı ekle diyorsun. paytryi entegre et diyorsun. paytr sitesinden entegre bilgilerini alıyor ve gerekli apiyi yazıyor her şeyi hazırlıyor.

Tabi karışık işlemlerde yapay zekaya yapacağı şeyleri söylemek için biraz olsun ne istediğini'de bilmen gerekiyor. 100 Profesyonel yazılımcının yapacağı işi 1 orta seviye yazılımcıya yaptırıyorsun 99 tanesi işsiz kalıyor

Ne oldu ? yazılımcılığı bitirmedi mi sence ?

Asıl komik olan Chatgpt 'yi genel yapay zeka zannediyor olmanız