fatihozdemir1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun.
Eğer dava açmayı düşünürsen, iş kazası nedeniyle işverene karşı çeşitli yasal haklar elde edebilirsin. İşverenin kusurlu olup olmamasına ve kazanın niteliğine göre farklı tazminat talepleri söz konusu olabilir. Profesyonel hukuki destek için tarafımızla iletişime geçebilirsin.
Maddi Tazminat:
  • Tedavi Masrafları: İş kazası nedeniyle ortaya çıkan tüm tedavi giderlerini (hastane masrafları, ilaçlar, fizik tedavi vb.) işveren ya da sigorta karşılamak zorundadır.
  • Çalışamadığın Dönemde Kaybettiğin Gelir: Eğer kaza nedeniyle belli bir süre çalışamadığın için gelir kaybın varsa, bu zararını tazmin edebilirsin. Özellikle kazancının azaldığı ya da geçici iş göremezlik ödeneği yeterli olmadığında, bu farkı işverenden talep edebilirsin.
  • İleride Çalışma Gücünün Azalması Durumu: Eğer iş kazası nedeniyle kalıcı bir sakatlık oluşursa ve çalışma gücünde azalma olursa, bu durumda da maddi tazminat talep edebilirsin.
Manevi Tazminat: Kazadan dolayı çektiğin acılar, manevi olarak yaşadığın stres ve travma nedeniyle işverene karşı manevi tazminat davası açabilirsin.
benim de hatam olması beni haksız düşürmez mi ?
diğer konularda gerçekten insana değer veren bi fabrika defalarca aradılar ziyarete gediler herhangi bi maddi kaybım olmayacak iş gücünü bilmiyorum