Bu konu üzerine çok yazıldı, konuşuldu ama Adsense geliri olan web sitelerinin kapsama girip girmediği bir türlü netleşmedi. 5 ay önce özelge istedim ama henüz cevap gelmedi. Daha önce özelge isteyenlere olumsuz cevaplar geldiğini forumdan biliyoruz. Ayrıca istisna belgesi olmasına rağmen birçok kişiye vergi cezaları ve izaha davetler gönderiliyor son zamanlarda.

Bakanlığın 26 Eylülde Resmi Gazetede yayınlanan tebliği (https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20240926-3.htm) şu anda en güncel ve detaylı metin. İlgili tebliğde 27 tane örnek durum sunulmuş ama tam olarak web sitelerine uyan örnek göremedim. Verilen örnekler "web sitesi var ama oradan eğitim videoları yayınlıyor" şeklinde genelden uzak daha çok kısıtlayıcı örnekler.

Tebliğde web sitesinden bahseden örnekleri inceleyecek olursak,
4. örnekde web sitesindeki youtube videolarından bahsediyor.
5. örnek : Youtube dışı bir video paylaşım sitesine kişinin yüklediği videolardan elde ettiği gelir
6. örnekde SEO hizmetleri net bir şekilde kapsama alınıyor ki bence yasanın ruhuna çok da uyan bir gelir değil.
11. örnek: Platforma yüklenen videolar
23 ve 24 örnekler : Kendi kurduğu web platformu üzerinden başkalarına ait videoları paylaşmayı istisna dışında tutuyor.

Ben mi göremiyorum veya yanlış değerlendiriyorum bilmiyorum ama bu tebliğde web sitelerini, blogları, forumları vb. kapsayan bir örnek yok.
Sürekli "eğitim videosu, kurs" vb ifadeleri tekrarlanmış örneklerde. Bir haber sitesi, oyun sitesi, makale sitesi; bu kanuna göre nasıl istisnadan faydalanabilir diyebiliriz ki?

Umarım yanılıyorumdur ve istisna web sitelerini de kapsıyordur. Bu konuda yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.