disavurum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam olarak bahsettiğiniz çatışmanın içindeyim. Ya ruhumu öldüreceğim ya da yeniden inşa olacağım ama ikisini de nasıl yapacağımı bilmiyorum. Sonu neresi bilmediğim bir yolda yürüyorum. Bahsettiğiniz Jim Carrey gibi hayatın anlamsız olduğu fikrine çok kez kapıldım, bende her şey inancımı tanrıyı sorgulamaya başladıktan sonra oldu. Yazdıklarınız hem iyi geldi hem de sorgulattı ama ben şimdi ne yapayım hocam, hangi yolda gideyim ve bu ruhani yollardan hangisini nasıluygulayabilirim bunu bilmiyorum. İşe mi gireyim, sevgili mi yapayım, oturup tüm gün bunları mı sorgulayayım, ne yapayım inanın bilmiyorum, bu sokak bana çıkılmaz hissettiriyor ama içten içe dediğinize inanıyorum, belki de başıma fiziksel zorluklar gelecekken bu geldi, belki de Allah ya da Tanrı bana hazırladığı güzel şeyler için beni sınıyor, beni ölçüyor. Dayanılmaz bir acı, keyifsizlik, geç kalmışlık hissi ve huzursuzlukla doluyum. İyi dilekleriniz için de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bu ifadelerinizin değerini ölçemezsiniz, benim durumumdaki biri için bunları duymak çok önemli hatta hayati bir mesele diyebilirim.
İçiniz rahat olsun hocam, Allah sizi asla yalnız bırakmadı. Her zaman sizinle. Sadece bazı konularda sizin adımlarınız çok önemli.
Ruhunuzu isteseniz de öldüremezsiniz =) Sadece susturursunuz, o da geçici aslında. Hem de sağlıklı değil.
O yüzden siz değerinizi bilin. Ya bunları hiç düşünmeden göçseydiniz? Size olan vade sonlansaydı?
O yüzden bu duygular çok değerli. Düşünmekten çekinmeyin, araştırmak kaidesi ile.

Allah İnşirah Suresi'nde der ki;
''Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul. Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.''
Bu sürede size düşen en önemli şey bol bol gülümseyin. Part time da olsa bir işe girin. Hayatta olan aile fertlerinizle çokça vakit geçirin. Ellerinden öpün.
Küçüklerse merhametinizi hissettirin. İnanın fıtratınıza, yaradılışınıza yaklaştıkça içiniz huzur ile dolacak Allah'ın izniyle.

Ve aklınızdaki Allah'a dayalı hangi sorular var ise istediğiniz zaman sorabilirsiniz.
Sizin duygularınızı geçmişte yaşamış bir insan olarak şunu net söyleyebilirim ki, gerçekten inanca dayalı sorunları çözünce gerisi çorap söküğü misali geliyor.