Walwe41 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güvenilir eğitim veren kurumsal yerler lazım hocam herkes eğitim satıyor ve para kazanma umuduysa insanlar alıyor tabi buradaki eğitimleri kast etmiyorum genel anlamda eğitimler kaliteli değil yoksa ben de meslek öğrenmek isterim aklımda birşey yok para kazandıracak seveceğim her iş olabilir
yıllarca iş güvenliği eğitimi verdim hocam, eğitimin temelinde hep şunu derdim,

ya sevdiğin işi yapacaksın, ya da yaptığın işi seveceksin.

Yanlış anlaşılan bir kanı var, 1-2 aylık eğitim alıp o işi iyi yapılacağı sanılıyor. Ben mühendis olmak için 16 yıl okudum. Üstüne benimle aynı zamanda mezun olanların çoğu benim gibi kalitede bir mühendis bile olamadılar (dereceyle bitirdim) yani 16 yıl okumak ta iyi bir mühendis etmeyebilir.

Eğitim dediğimiz şey size temelini, mantığını, püf noktalarını öğretmektir, işin becerisi sahada belli olur. yani eğitim almak için eğitim alınmamalı, öğrenmek için alınmalı.

Örneğin, ev yapmaya (konteyner) kara verdiğimde kaynak öğrenmem gerekti, eğitim verenler de var, ama eğitimle olacak değil, doğrudan uzun ve farklı kaynaklar yapılmalı. öğrenmek için sanayide bolca vakit geçirdim. ustalarla tanıştım muhabbet ettim, sonrasnda birinin yanında düşük ücrete işe başladım, ufak ufak öğrendim, aradan 8 ay geçti uzun süre çalışmamdan, tabi 2 sene önceden başladı süreç.

şimdi kaynak yapar mıyım, evet yaparım. aşağıda konunun hikayesi var

bak yatırım böyle olur tıkla

alacağınız eğitimde de benzer süreç izlemelisiniz, yani wordpress eğitimi alacaksanız önce bu işi yapanlardan çevre edinin. sonra eğitime başlayın, sonra çevredekilerden birinde iş başlayıp pratik yapın, sonra ise kendiniz yapacak seviyeye gelirsiniz.

Şu yukarıdaki paragrafı kimse ücretsiz vermez hocam. ciddi bir sosyal sırdır.

iyi forumlar