Bunun temel nedeninin sosyal medyayı aşırı kullanmak olduğunu düşünüyorum. Reseptörler bir noktadan sonra ne yaparsa yapsın vücudu uyarabilecek kadar heyecan duyamıyor çünkü hepsi sosyal medya ekranlarında tükenmiş oluyor. Tabii konunun uzmanları bu noktada bilimsel olarak da rahatlıkla açıklama yapabilir. Benimki bir tahmin.
Özellikle mevsimsel geçişlerde böyle şeylerin olması çok doğal. İnsanların yaşadıkları, yıpranmaları vs. her biri bambaşka. Bu sebeple herkesin hayatını en iyi başrolündeki kişi bilebilir diye düşünüyorum.
Bu geçiş dönemlerinde "bir şeyler yapmam gerekiyor eyvah zaman akıp gidiyor" gibi düşünmemek lazım. Bu düşüncelere nereden geldim, nelerin sonucu bu durumdayım diye düşünüp de kendinizi yargılamayın.
Zaman içerisinde geçecektir. Bunu bir "kuluçka dönemi" olarak nitelendirebilirsiniz. Şu anda gün içerisinde yapılmak üzere kendinize 2-3 basit görev verin. Sağlam kahvaltı yapmak, yatağı toplamak, günde 10 dakika meditasyon yapmak gibi. Zaten takribi 1-2 ay içerisinde yeniden eski moda dönülecektir.