Major1283 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sıfırdan başlasan nelere dikkat ederdin
Selamlar abi, eğer sıfırdan yatırım yapmaya başlayacak olsaydım öncelikle borsaların günlük kazanç yeri değil de geleceğe yönelik geleceği kurtarma araçları olduğunu güzelce kafama oturtarak başlardım. Kısa vadeli satışlardansa uzun vadeli yatırımlara daha çok yönelirdim ve hayatımdaki gereksiz harcamaları silerdim. Sepet mantığı ile ilerlemeye ve risk yayılımına önem verirdim. Özellikle gereksiz harcamalar kısmı çok önemli günümüzde insanlar sürekli boş harcamalar yapıyor ufak paralara bakmıyor fakat küçüğü asla küçümsememelisiniz. Doğru yere konulduğunda bugün boşa giden 20 liranın ilerinin 200'ü olma potansiyeli var. Zenginlerin cimriliği klişesi burdan gelir.

Webza adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de çok uzun süredir yatırım işlerindeyim, çok battım 10.000 dolar batırdığım da oldu ama şunu çok iyi anladım. Yatırım yaparken hızlı kazanç kumardır. Yavaş kazanıp sabırlı olursan aylık düzenli kâr elde edersen o zaman yatırım güzeldir.. Başarılar herkese. (ytd yazmak zorundaymisiz )
Geçmiş olsun hocam sizlere de bol kazançlar dilerim. Yukarıda da dediğim gibi uzun vadeli güzel ve sağlam yatırımlar en sonunda yüz güldürecektir ama kısa vur kaçlı kârlar bazen güzel olsa da birçoğunun sonu kumardan farksızdır. Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Warren Buffett bile yatırımlarında aylık %10 kazanç hedeflediğini ve bunun gayet güzel olduğunu söylemişti. Tekrardan başarılar dilerim sizlere