öncelikle herkese merhabalar
replika ayakkabı, lisanlı satılan ürünler, replika tişört vs. her şey için geçerlidir örnekli açıklama yapayım anlamanız için, örneğin a marka bir ayakkabının replikasını alıp "internet" üzerinden satıyorsun. bende a markasının avukatıyım. hemen senden bir sipariş veriyorum ve firmamızın ürettiği ürünle karşılaştırıyorum. doğal olarak birebir aynı olduğunu görüp hemen suç duyurusunda bulunuyorum. ceza almanın benim için hiç bir önemi yok kardeşim sadece uzlaşmak için bana ne kadar meblağ ödeyeceğin önemli. genelde 100.000 üzeri rakamlarla uzlaşırlar. bir çok kişinin bu durumdan ağzı yanıyor. Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları diye geçer araştırabilirsiniz. internet üzerinden satmaktansa dükkanlarda satmak bundan kaynaklı daha az riskli olur. internet üzerinden satışlarda patlama ihtimalin çok yüksek. replika+lisanslı ürün demişsin bu kez de satış yaptığın müşteri ile başın derde girer. lisansın iptal edilir yine tazminat ödersin. replika işinden uzak dur. telegramda stoksuz size satış yaptırmak isteyen kanallar var onların gayesi de topa sizi sürmek oluyor biraz.