Evet. Bu cümlenizden robotlar kendi aralarında karar alıp hadi araba üretelim, sen kasasını yap ben motorunu demiş de araba üretmeye başlamış/başlayabilir gibi bir sonuç mu çıkarmamız gerekiyor?

Orada bir otonom söz konusu, bunu kurgulayan mühendisler var, belki bu mühendisler yerine de yapay zeka kullanılabilir. Kullanılabilir. Aynı mevzudan bahsettim, tasarımcı olduğum için tasarım bitecek öngörüsü çok popüler diye ona gönderme yaptım, evet tasarım oluşturabilen yapay zeka var (promptla), prompt oluşturan yapay zekalar da var ama yine promptla, bir komut almadan kendi başına üretemezler. Sen fikri verirsin o yapar. Fikir verenlere her zaman ihtiyaç olacak çünkü ihtiyaçları belirleyen yapay zeka değil biz insanlarız
90'larda araba fabrikalarının makineleşmeden dolayı 25.000'den fazla işçiyi çıkardığını biliyor musunuz? Sen yazılımcıyla gerekli altyapıyı verirsen kendi de tasarlar, kendi de üretir, kendi de ambalajlar. Otonom söz konusu diyorsunuz, "
Bağımsız hareket edebilme kabiliyeti olarak kısaca tarif edilmesi mümkün olan otonom ifadesi, başka bir kişi veya durumdan bağımsız karar verebilme özelliğini de kapsar." Bu da kelime anlamı.. Ve sizce cümle sonunda kullandığınız "fikirleri" üretmek çok mu zor? Sektörü ayakta tutacak kadar çok fikire mi ihtiyacı var bu şeylerin.

Keza, tasarım sektöründe de benim kurduğum cümleden "yapay zekalar bi anda kendi kendine tasarım yapmaya başlayacak" mı anladınız?