"Bu işletme bir makine olmadığı için, kimi ay 300K - 500K kâr elde eder, kimi ay cepten 200K öder."
Cümlenize katılıyorum, geçmişte Kadıköy'de paket servis hizmeti de olan bir restoran işletme tecrübesi olmuş olan biri olarak, mesajınızı büyük oranda doğruluyorum fakat restorancılıkta (öngörülemeyecek extra herhangi bir giderin oluşmadığı aylarda) ciro üzerinden kar oranı %13-17 civarında dolaşması beklenir. Sizin attığınız örnekte ise %5.2 bu oran.
O ciro ile, umulmadık olayların olmadığı standart bir ayda 360 bin ₺ net kar elde edilmiş olması gerekir. Aksi durumda tecrübelerden ders çıkarılmıyor ve işletme yöneticisi kendini geliştirmiyor veya işletme lisans programından mezun değil demektir.
O yatırımın alternatif maliyetleri var, aynı sermayeyi başka yerlere bağlasa çok daha fazla kazanılır, bu geçici bir durum değilse standart bir ayda %5.2 sürdürülebilir değil diye düşünüyorum.
Ödenen KDV tutarı sebebi ile o şekilde, devreden KDV'miz mevcut olmadığı için ve indirimli yağ 2 aylık stok alındığı için

Daha sonraki mesajlarımda belirttiğim gibi, 18 yıllık işletme.
Başlığı açan arkadaş belki birşey anlar diye paylaşmıştım, yoksa o tablonun detaylandırılması ve nakit akış tablosu vs gibi 10 tane daha analizi var.