Bir çok tanıdığım kişi ukraynalı bir kadınla evli ve savaş sonrası çeşitli yaşlardaki çocuklarıyla almanya'ya gittiler. ailede hiç almanca bilmeyenler ve işi gücü olmayanlar da bulunmasına rağmen çocuklar en az sıkıntı çeken grup oldu. Almanya'daki disiplinli eğitim sisteminin de etkisi var elbette ama emin olun çocuklar bir şekilde yol buluyor.
Çocukların 3 6 10 15 yaşında olması inanın bir sorun değil, onlar için bir macera ve çevre değişiklikleri çocukları olgunlaştırıyor.
Israr etmiyorum tabi, sizin bileceğiniz bir iş elbette, ama bu konularda deneyimi olan ve çok fazla çevresi olan bir kişi olarak size bilgi vermek istedim.
çok haklısınız. öneriniz için teşekkür ederim. Akıl akıldan üstündür. Her fikir yeni bir bakış açısı ancak çocuklarımın yaşı dolayısıyla geçiş dönemi bir yaştalar ve şayet çok mecbur kalmazsak yurtdışı şu an için bir alternatif değil. Çok bocalarlar. Daha küçük ya da daha büyük olsalardı biz de sanırım ilk bunu değerlendirirdik. Diğer yandan da ülkenin durumu ortada olmakla beraber, biri 40 diğeri 43 yaşında iki insan olarak açıkçası bize de zor geliyor yeni bir düzen. Sıfırdan başlayacağız diyemeyiz yani aslında.. Yine de çok teşekkürler öneriler için