Global dünya bunu getiriyor eskiden teknoloji yokken insanın hayatı kendi yaşadığı gördüğü yerlerden ibaretti. İnternet ve teknoloji, statü ve para bakımından en alttaki insanlarla en üstteki insanların aynı interneti kullanması dünya çapında bir kültür çakışması getirdi. Geleceğin belirsiz olması insanları suça itiyor bence. Dünyada bir karmaşıklık var ne olacağı belli değil. Bir yandan küresel ısınma doğal afetlerin artması bir yandan savaşlar, gelişmiş savaş teknolojisi ile hayatımızın değersiz kalması bir yandan ekonominin kötüye gitmesi. Bu karmaşada insana yaşama isteği verecek tek şey bir amaç. Bununda en başta din ile sağlanacağını düşünüyorum. Tabi başka amaçlar da olabilir. Son zamanlarda çokça gördüğümüz suç olaylarında da bu karmaşanın dolaylı da olsa etkisi var. Artık eğitim sistemi değiştirilmeli başta psikolojik eğitim ve dünyaya dair bilgiler verilmeli kaliteli bir nesil yetiştirilmeli. Ondan sonra bilgi olarak sadece uygulamada eğitim verilmeli. Düşünmeyi bilmeyen bir öğrenci topluluğu var. Yaratıcılığı olmayan. Ve bunlar ne kadar şey ezberlerse ezberlesin yeni dünyada bir işe yaramayacak tüm o bilgiler. Ama bütün bu değişimlerin başarıyla gerçekleşip her şeyin iyiye gitmeyeceğini siz de biliyorsunuz. O yüzden aklı başındaki herkesin yapması gereken kendini kurtarmak. Popüler kültürün bir bireyi olmadan yeni şeyler üreten, kendini geliştiren insanlar kolayca toplumdan sıyrılmacaktır. Bu forumdakilerin çoğunun da burada vakit geçirdiklerine göre böyle insanlar olduğunu düşünüyorum.