Önceden backlinkleri vardı ama şimdi sitelerde backlinkleri yoksa hacklink almışlardır. Site sahipleri duruma uyandığı için linkleri silmiştir ve hintli site sıralamada büyük bir kayıp yaşamıştır. Çünkü SEO'da backlink/link/referans çok önemli. Sağlam bir siteden link verildi mi direkt ilk sayfadasın (rekabete ve link verilen sitenin gücüne bağlı olarak).
Zararlı backlink olarak da sitenin alanı dışındaki kelimelerden link çıkılması olarak görüyorum. Örneğin mobilya sektörüyle ilgili bir sitenize alakasız bir sektörden (örneğin "kedi özellikleri", "çiçek özellikleri", "ayakkabı fiyatı" gibi mobilya sektörüyle alakasız anahtar kelimeler) link verildiğinde bunu zararlı olarak görüyorum. Çünkü Google botlarına sitenin farklı bir alandaymış gibi sinyallarini veriyor. John Muller artık disavow aracını kullanmasanız da Google botlarının bunu algıladığını söylüyor ama henüz buna inanacak kadar saf değilim. Kimse de olmamalı. Kısaca sektörünüz ile gerçekten alakasız anahtar kelimelerden verilen linkleri reddedebilirsiniz. Dikakt anahtar kelime diyorum. Site kategorisi demiyorum. Link verilen sayfanın sizinle alakası olması yeterli. +18 siteler dahi sektörünüzle alakalı link verse kabulum.