Sazlon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin de dediğiniz gibi 608 gün (1 yıl 8 ay) ve 3 gün arasında uçurum bulunuyor. Kurallar neticesinde şayet ihale sahibi teklif gelmediği için ihaleyi iptal edecekse konuyu kilitlemesi gerekir, evet burada hemfikiriz. Ancak unuttu veya farklı bir durum oluştu ve farz-ı misal kilitlenmedi sonrasında 2 sene, 3 sene veya 5 sene sonra teklif geldi. Sen kilitlememişsin mecbur vereceksin ürünü demek uygun değildir çünkü bu noktada olay farklı bir boyuta dönüşür. Böyle bir durumda ne ürünün fiyatı aynı kalır, ne enflasyon, ne de döviz kuru...

Takdir edersiniz ki Xxxx ürün için 10 sene öncenin 500 TL'si ile, şimdinin 500 TL'si bir değil. Kurallar açık ve net, ancak nihai karar konusunda kurallara bağlı kalarak konuyu tüm yönüyle ele alarak kararı veriyoruz.
Haklısınız hocam, kural kuraldır. Aynı durum bizim başımıza gelse - ki buna benzer bir olay yaşadım ve haksız bulundum - takdir edersiniz ki kurallar neticesinde benim hakkımdı. Zamanında teklif vermiş olsam, "param yok, kusura bakmayın" desem, biliyorum ki hakkımda şikayet konusu açılacaktı. Şimdi insiyatif olarak değil, kurallara bakarak bu benim hakkım değil mi? Kural her zaman kuraldır, yıllardır değişmemiş. Şimdi alacağım zaman mı farklı bir konu çıkıyor? Ben sadece kurallara göre olan hakkımı savunuyorum.