kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam onun sebebi maliyeti aşağı çekemiyorlar anlayın işte. Ellerinde olsa daha aşağı çekerlerdi.

Büyük firmalar ise rekabet açısından daha çok satmak için daha düşük fiyata veriyor. Alım gücü yok çünkü.

Hocam zaten kira masrafı en büyük ve tek gider değil ki. En çok gider çalışan gideridir genelde.

Bugün asgari ücretle birini çalıştırsan bile iş verene maliyeti 30-40 binden aşağı değil.

Giderleri gün gün tahmini olarak vermek isteseydim şöyle bir liste yapardım.

3 Günde Kira çıkar
7 Günde çalışanların masraf çıkar
2 Gün Vergi , Stopaj , Muhasebe vs
3 Günde ürünlerin kendi üretim maliyeti
1 Gün Tüm Elektrik su vs vs Faturalara
2 Gün Dükkanda Kırılan bozulan yada ek çıkan masraflara

Toplam gider gün olarak : 18 Gün. Firma daha cebine para girmeden 1 ay içinde 18 gün giderlere çalışıyor. Zorlasın 15 güne çeker daha aşağı çekemez.

Dükkandaki değerli makinalar bozulabilir , 1 gün iş varken diğer gün iş olmayabilir , ek risklerde var. İşletme kurmanın ve müşteri çekmenin riskini saymıyorum bile.

Elbet çalışan kazanır ama öyle bir söylüyorsunuz ki 3 günde kira çıkar kalan 27 gün cebe sanki
Hocam o tip surumlu çalışan dükkanlar ayda sahibine milyon bandı bırakıyor. Ha ilden ile semtten semte değişir ben İstanbul da gördüğümü konuşuyorum ufak yerlerde sürüm az olabilir belki o kadar kazandırmayabilir evet.
Mesela bir çorbacıdan örnek verelim.
Sadece mercimek satsın günde 200 tabak ölüsü satar ortalama 80 100₺ bandı veriyorlar deki 80₺
1 eleman Max calistirir ve kendisi.
480K geliri var
Kirası olsun en baba 50k istiklalde değilse
İşçisi olsun 50k
Elektrik su şu bu olsun 25k ki olmaz bence
Çorba masrafı kasede olsun 10₺ ne gidecek çorbaya 60k da öyle 185k hadi 2 katı gider olsun isi bilmiyoruz diyelim 370k
110k kazandı. Daha ne isteyecek Allah tan belasını mi? Vasfi ne uzmanlığı ne bilmem neyi ne yani milletin ağlamasına bakmayın. Keza dönerciler yemekciler vs daha surumlu çalışıyor ona gorede işçi sayısı var ama fazlasını kurtarıyor. Gıda sektöründe en ölü marj %200 bana göre. En temiz sektörde bu zaten al gülüm ver gülüm. Gıdada batan yada para kazanmaya hiçbir sektörde kazanamaz. Ha tenha ayaksız surumsuz yere yanlışlıkla girersin batar anlarım ama mantıklı dükkanda gıda herturlu güzel kazaniyor kim ne derse desin.