erdemozturk52 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam işin tuhaf yanı şu. Marka ürünler ucuz merdiven altı firmalar uçuk. Önceden baya ucuz mahalle dönercisinden yerdim. Şimdi orası pahalı diye burgerkinge gidiyorum daha uygun geliyor piyasa o derece saçmaladı.
Hocam onun sebebi maliyeti aşağı çekemiyorlar anlayın işte. Ellerinde olsa daha aşağı çekerlerdi.

Büyük firmalar ise rekabet açısından daha çok satmak için daha düşük fiyata veriyor. Alım gücü yok çünkü.

ESSA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mantığı felan yok kim kime ne geçirirse. Son birkaç senedir enflasyon felan filan dumeninin arkasına saklanıp herkes para kazanma derdinde. Ha yok mu var tabi ama bu firsatcilarin iteledigi kadar değil. Kiraymis calisanmis bu tip dukkanlar onlari Max 2 3 günde çıkarıyor
Hocam zaten kira masrafı en büyük ve tek gider değil ki. En çok gider çalışan gideridir genelde.

Bugün asgari ücretle birini çalıştırsan bile iş verene maliyeti 30-40 binden aşağı değil.

Giderleri gün gün tahmini olarak vermek isteseydim şöyle bir liste yapardım.

3 Günde Kira çıkar
7 Günde çalışanların masraf çıkar
2 Gün Vergi , Stopaj , Muhasebe vs
3 Günde ürünlerin kendi üretim maliyeti
1 Gün Tüm Elektrik su vs vs Faturalara
2 Gün Dükkanda Kırılan bozulan yada ek çıkan masraflara

Toplam gider gün olarak : 18 Gün. Firma daha cebine para girmeden 1 ay içinde 18 gün giderlere çalışıyor. Zorlasın 15 güne çeker daha aşağı çekemez.

Dükkandaki değerli makinalar bozulabilir , 1 gün iş varken diğer gün iş olmayabilir , ek risklerde var. İşletme kurmanın ve müşteri çekmenin riskini saymıyorum bile.

Elbet çalışan kazanır ama öyle bir söylüyorsunuz ki 3 günde kira çıkar kalan 27 gün cebe sanki