depresanz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yemeğimi yemiştim ne aç ne toktum. Bilgisayarda işlerim vardı ilgilenip uykunun gelmesini bekledim. Odam zifiri karanlık oluyor ışık sızması bile yok dışarıdan. Karartma perde kullanıyorum. Bilmiyorum ya stress falan da yok. İş yerinde de kendimi yoruyorum. Akşam üstleri bi yorgunluk çöküyor ama uyumak için çok erken oluyor. Bu arada oneup marka aldım 3 mg. Direkt yuttum acaba ağzımda eritecek miydim? Dil altı mı oluyor bunlar?
Ben de one up kullandım, direkt yutmanız yeterlidir. Bilgisayarda işlerinizi hallederken sonuç olarak bilgisayarın ışığına baktınız. Bu da doğal olarak melotonin üretimini baskılar. Uyumadan 1 saat önce ekranlarınızı kapatın, çok acil bir durum varsa telefonunuzda night shift modunu açarak acil işinizi halledip kapatın. İyi bir uyku rutini için tekrar dediğim gibi uyumadan 1 saat önce ışıkları söndürüp hafif ve mümkünse sarı bir ışığın altında 30 dakika kadar kitap okuyup ardından yatağa girmeyi deneyebilirsiniz. Bence dediğim rutini bir deneyin muhakkak uyumanıza yardımcı olacaktır. Sonucunu bizimle de buradan paylaşırsanız diğer üyrler için de uygulamalı bir örnek olacaktır.