Sillage adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Melatonin'i uykuya dalmak için değilde uyku kalitesini arttırmak için kullanılması daha mantıklı hocam. Etkisi kişiden kişiye değişir. Genelde yorumlarda işte örnek veriyorum ''İçtim 10 dakika sonra uykuya daldım.'' gibi yorumlar plasebo etkisi. Ama uyku kalitesini, verimliliğini net olarak arttırıyor. 4 Saatlik uyku ile zımba gibi kalkıyordum. Gördüğüm rüyalar muhteşem ötesi. Türkiye'de 3 ile 5 mg arasında satılıyor. Bunları kullandım yine etkisi var yok değil tabi. Birde 9 ve 10 gr melatonin içeren supplement kullandım fark var mı diye epey bir fark vardı. Türkiye'de satılmıyor bulamadım Almanya'dan gelen akrabamdan rica ettim o getirmişti. Eğer 3-5 mg melatonin kullanıyorsanız mutlaka yanına bir tane ZMA içip yatın. İkisi birbirini destekliyor. Pamuk gibi uyku çekiyorsunuz. Uyku süresinin uzaması ya da kısalması hakkında bir fikrim yok. Bana nedense bu takviye edici gıdaları kullandığımda 1 saat bile yatsam 10 saat gibi geliyordu.
Muhtemelen bende uyku sonrası zindelik yarattı. 3 saat uyuyup işe geldim şuan sıfır uyku sorunum sıfır. Yorgunluk da yok