Selamlar,
Googl'da son zamanlarda arka planda gizli güncellemeler yapılmaya devam ediliyor.
Özellikle cache önbellek kaldırıldıktan sonra, son 4-5 gündür yaşanan bir senaryodur.
Google botları normal şartlarda günde 4 sefer yerine göre bazen 5 sefer index'e uğrar title değişikliği varsa değişikliği görür 2 saat içerisinde yansıtır veya 3 saat sonra yansıtırdı aramalara.
Son günlerde google bot' gelmiyor kafası ne zaman eserse o zaman geliyor, tarıyor aramalardaki indexi değiştirmeside 12-24 saat aralığı ortalaması.
en son 1-2 hafta önce dahi ben işlem yaptığımda 1 saat içerisinde index alırdı.
+ Permalinkler konusundada permalinklere haftada 1 kere uğramaya başladı 7-8 günde bir geliyor.
Boşa düşmüş hayvan gibi linkleri olan, sağlam yerlerden linkleri olan siteler bile indexi 6-12 saat sonra göstermeye başladı ( ilk ateşlemede)
+ Geçen haftalarda içerik kalıbı aynı titleda kelime değişikliğinde 2 sitede görünürken şuan aynı yöntemde sadece 1 siteyi gösterir oldu

örnek ataşehir avukat
ümraniye avukat gibi gibi içerik aynı mahalle ilçe ismi değişiyor.
Yöntemler :
301 ile 50 site yönlendirdim.( botların 1 saat arayla geldiği)
Link çıkışı yaptım.
1k footer siteden link çıkışları yaptım. ( h*aylink )
Farklı farklı yöntemler deniyorum.
Cpanel'e göre bot geliyor tarıyor .
Search console raporuna göre bot gelmemiş görünüyor ( gördügü saatin üzerinden 6-7 sefer gelip taramıştır )
Cpanel verisi son ( 1 saat ) yani 3-4 dk önce gelen botları gösteriyor şuan ( sunucu 1 saat geride gösteriyor )
Google beyfendiye göre ise,