Hocam merak ettiğim birşey var, köfteci yusufun 300 şubesi bulunuyor ya bu şubelerden hepsinden teker teker numune alıp kontrolden geçirmişler mi? kontrolden geçirmişlerse domuz eti bulunamadı diye bir rapor varmıdır? belki de sadece 2 şube kontrol edildi diğerleri kontrol edilmemiş olmayabilir. diğer şubeler ile ilgili bir rapor yok ise diğer şubeler domuz etini kullanıyor veya kullanmıyor diye bir yargıya varmanın doğru olduğunu düşünmüyorum.
Hocam ben mantık çerçevesinde değerlendiriyorum firmanın detaylı işleyişini bilemem.
Ama bildiğim kadarı ile bu şubelere etler , bir kaç merkezden dağıtılıyor. Yani birinde domuz eti varsa diğerinde'de vardır aynı eti kullanıyorlar.
Yine birinde at eti varsa mantıken diğerindede vardır daha öncede haberleri çıktı.
Fakat bakıyorsun 1-2 şubeden çıkmış o zaman adama sorarlar 300 şubesi olan firmanın birinden uygunsuz bir şey çıkıyor ama devletin umurunda değil üstüne raporu 6-7 ay gizliyor yayınlamıyor.
Diğer şubeleri ve etin dağıtım merkezlerini incelenip gerçekleri ortaya koymak halkın sağlığını korumak devletin görevi değil mi.
Eğer gerçekten incelendiği o dönemde köfteci yusuf domuz eti kullandıysa anlıyoruz ki halk devletin umurunda değil. Yada sağlık bakanlığı diğer şubelerde incelendi sadece 2 şubede çıktı. O zamanda akıllara gelen soru merkezden her şubeye aynı et giderken niye 2 şubede domuz eti çıkıyor.
Ben suçun fazlasını sağlık bakanlığında buluyorum. Bir defa gizlemesi doğru değil , ayrıca gerekirse diğer şubeleri incelersin net bilgiyi halka verirsin. Senin işin bu başka bir işin yok.