Benim yazacağımı benden önce yazmışsınız

Başkası satıyor beni banladılar diyen biri telifli ürün sattığı açık ve net şekilde bellidir.
Telifli de olsa tasarım üzerinde belli başlı değişiklikler yapmak belli bir süre sizi koruyabiliyor.
Dijital ürünler için kısa bir bilgi:
Bana göre dijital ürünlerde en önemli kanıt shutterstock. Yani demek istediğim telifli (üzerinden değişiklik yaptığınız) yada telifsiz bir tasarım yaptığınızda önce shutterstock hesabı açıp oraya yükleyin ki daha sonra bu tasarımı ilk siz yaptığınıza yada yükleme tarihine göre elinizde kanıt olsun. Başkası sizin tasarımı yaptığında shutterstock linkini gönderip etsy den kaldırtabilirsiniz. (shutterstock hesap adı yada isim soyisim etsy ile aynı olması lazım. shutterstock fotoğragları patentleyebiliyorsunuz.)
Örnek: kovboy çizmesi tasarımı. başka birine ait tasarımı değiştirdim ve yükledim 1-2 yıla yakın hiç problemsiz çok sattı (halen benzer ürünü satan onlarca mağaza var) sonra etsy de satış yapan tasarımının sahibi shutterstock 'a yükleyerek patentini alan kişi önce beni mesaj atarak uyardı tabi ben sallamadım bak işine dedim

sonra etsy legal maili geldi ve dijital ürünü mağazamdan kaldırdılar.
Evet mantık doğru tabi bunu nasıl kullanıldığı da önemli.
Vur kaç yapmak için telifli kısa sürede çok satış getirecek haftalık yada günlük ödeme seçip en kısa sürede parayı alıp çıkmak
Ya da belirttiğiniz gibi etsy de "en çok satan" ve "en çok puanlanan" seçenekleri seçip analiz yaparak seçeceğiniz tasarımlardan yıllarca pasif gelir sağlayabilirsiniz.