Yanıtınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Genç girişimci olamadığım için o kısmı es geçerek, edindiğim bilgiyi paylaşayım.
Basit Usule hiç bir muhasebeci en azından benim görüştüğüm 10-12 tanesi bakmıyor.
Bahsettiğiniz sektörlerde bağım olmasına rağmen aslında bilgisayar ve notebook tamircisiyim. Bu mesleği icra ettiğimden ötürü basit üsüle başvuru gerçekleştirdim.
Konuyu açtıktan sonra aklımdan şüphe kalmaması ve vergi konularının ciddiyetine istinaden Vergi dairesine gidip bilgi aldım. Aslında bu basit usulu onlarda istemiyorlar ve kısıtlı bilgi veriyorlar. Döküman var aç oku diyorlar kısaca. Ama kritik bilgi; açtıktan sonra 7 gün içerisinde esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt yaptırmak (nüfus cüzdanı ve 4300 TL ücret ile)
Ardından odanızı söylüyorlar seneye de oraya para ödüyorsunuz. Aylık bağkur harici ve yıllık oda ücreti hariç bir ücret çıkmıyor. (Ev benim olduğu için), Normalde kiralık olursa belirli bir limiti var aylık kira bedelinin üstünde kalırsa zaten basit usul vermiyorlar. Yıllıkta 230 bin TL'ye kadar içerisinde kesinlikle tamir ve bakım geçecek şekilde fatura kesebiliyorsunuz. Faturayı oda size veriyor ve tüm gelir gideriniz online sisteme kayıt oluyor. Öğrenebildiklerim bu kadar

Belki bir başka arkadaşın işine yarar.
Yanıtınız için öncelikle çok teşekkür ederim. İstanbul / Anadolu Yakasındayım. İşletmeyi kendi üzerime açacağım. Yukarıda edinebildiğim tüm bilgiyi paylaştım. Eğer ki benim gibi bir gün basit usul açmak isterse birisi yararlansın diye.
Bende öğrendiğim kadarıyla bağkur kesinlikle veriliyor. Affı vs yok yani. 3 Ay boyunca da ödeme yapmazsanız sağlıktan muaf oluyorsunuz. Toplu şekilde ödeyip sağlık aktivasyonunuzu yapıp o şekilde gidebiliyorsunuz devlet veya özel hastaneye.