üzerinize kayıtlı konut varsa kredi kullanım oranı çok düşük, ilk ev için konut kredi oranları %80 ve %90 enerji sınıfına göre zaten şubeye gideceğimde birazda bilgisel olsun diye açtım konuyu bu konu hakkında internette bile bilgi yok en son kendi deneyimimi konuyu güncelleyerek yazacağım insanlar faydalanması için.
fakat sizin durum bayağı bir farklı görünüyor. benim ev bitme aşamasında bina içi neredeyse tamamen hazır oturuma hazır durumda, bina dışı bahçe düzenlemesi kaldı ve asansör kabini takılacak kaba bitti ince işlerde bitmeye yakın durumda. müteahhit kat irtifak tapusu çıkaracak onu bekliyorum şuanda çıktığı gibi tapuyla şubeye gideceğim.
Hocam geçen hafta pazartesi günü gittim garanti bankasına. Bana söylenen ilk ev ise %50 ikinci ev ise %12 şeklindeydi.
Ayrıca konu dışı 1 milyon kredi için (konut kredisi değil) 6 banka gezdim, 3 tanesi devlet 3 tanesi özel hepsinin ortak cevabı şuan kredi vermemiz mümkün değil kendi müşterilerimize bile kullandıramıyoruz dediler.
Uzun yıllardır garanti bankasının maaş müşterisi olmama rağmen en fazla çıkarabildikleri kredi 250.000₺,12 ay vade. Eğer yüksek meblağ kredi çekmek isteyen varsa ön bilgi olması açısından yazdım. Yine bankacı veya bilgi sahibi olan biri varsa bende bilgi almak isterim.