akhadian adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar hocam, bir ürünismi.tr şeklinde bir domain aldım, sadece bir gün için bir html sayfa düzenleyip anahtar kelimeyi birkaç kez geçirdim ve google ilk gün indexledi, ilk gün anahtar kelimesinde hiçbir seo çalışması yokken ve içerik yokken 51. Sıradan girdiğini gördüm. Hemen site içeriğini kaldırdım ve beklemeye başladım, bir an önce düşmesi için bekliyorum. .tr şu an inanılmaz bir fırsat gibi geliyor bana. İstenen anahtar kelimede hiçbir çalışma yokken, rekabeti yüksek sektörlerde 51. Sıra demek bende kötü bir sonuç değil. Eğer bir firma ile anlaşabilirsem domaini daha değerli kullanmayı düşündüm. Bir ürün portalı gibi satıcıları bir araya toplayabilirsem iyi paralar kazandıracaktır düşüncem var. Bu da böyle bir tecrübe umarım işinize yarar bir bilgidir.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim bende zamanında söyle bir test yapmıştım sizin dediğiniz gibi basit bir html tasarım ve anahtar kelime alan adı aldım örneğin armut.com ama benim ki com du ilk günden ilk sayfada 6. sıradaydı ama ertesi gün 3. sayfaya kadar düştü

bide şöyle birşey var ülkemizde .com.tr alan adlarına bir alışılmışlık var sokaktaki bir insana .tr alan adını öğretmek uzun zaman alacak gibi geliyor