* Şikayetçi olduğum üye: @PenDC;
* Şikayetçi olma nedenim: pendc.com Tarafından Haksız Faturalandırma
* Açıklama ve kanıtlarım:

Merhaba,

Pendc.com’dan aldığım hizmetle ilgili yaşadığım mağduriyeti ve haksız faturalandırmayı sizlere aktarıp, yardımınızı rica ediyorum.

17 Mayıs 2024'te Pendc.com’dan "CLOUD90" koduyla 3 aylık ücretsiz sunucu aldım. Faturada 0,00₺ görünmesine rağmen, daha sonra 0,24₺ ve 0,48₺ gibi küçük tutarlarda faturalar kesildi. Bu faturalar, hiçbir şekilde onayım olmadan oluşturuldu.

29 Ağustos’ta müşteri hizmetleri beni aradı ve hizmetimin sona erdiğini, devam edip etmeyeceğimi sordu. Devam etmek istemediğimi belirttim, sunucularım kapatıldı ve hizmet sonlandırıldı.

Ancak 10 Ekim’de muhasebe departmanından bir WhatsApp mesajı aldım. Mesajda ödenmemiş bir borcum olduğu belirtiliyordu. Hemen geri dönüş yaparak bu borcun neden kaynaklandığını sordum, ancak mesajım sadece "görüldü" yapıldı, yanıt verilmedi.

Durumu müşteri temsilcisi Sevgi Hanım’a aktardım, bir hata olduğunu ve faturaların iptal edileceğini söyledi. Fakat akşam kontrol ettiğimde hala faturaların iptal edilmediğini gördüm.

Bu faturaları kabul etmiyorum ve Pendc.com’un bu tutumu, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a aykırıdır. Ücretsiz bir hizmet için fatura kesilemez. Ayrıca, Borçlar Kanunu’na göre rıza dışı bir borç oluşturulamaz.

Pendc.com’un haksız yere çıkardığı bu faturaların derhal iptal edilmesini ve mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum. Aksi takdirde yasal haklarımı kullanarak Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı belirtmek isterim.

Yardımlarınızı rica ederim.