Bu yazı; kurumsal developer hesabı açmak isterken zorluk yaşayanlar yada bilgi almak isteyenler içindir.

Merhaba;
Kurumsal hesap açılışında karşılaştığım zorluk ve problemden yola çıkarak sizinde karşılaştığınızda ne yapabileceğinizi anlatmak istiyorum. Benim içn en zor kısım ise müşteri hizmetleri le İngilizce konuşmaktı. aslında burada anlatmak istediğim de neler olduğu ve nasıl aştığımdır.

1- Başvuru ve gelişme ve sonuç:
Yurtdışında şirketim üzerine developer hesabı açarken, gerekli evrakları göndermem sadece bir kaç dakikamı aldı. Fakat geri dönüşleri 3-4 günü buldu. Başvuru sırasında DUNS numarası almanız gerekiyor. Eğer ki şirketinize ait duns numarası varsa doğrudan başurabilirsiniz.
DUNS numarasını aracı şirketler vasıtasıyla yüksek fiyattan da alabilirsiniz fakat, ücretsiz almak isterseniz de resmi web sitesini ziyaret ederek alabilirsiniz.
Resmi web sitesinden başvurduğunuzda DUNS numaranız 30 gün içerisinde size mail olarak geliyor. Ayrıca başarılı başvuru sonrasında kredi başvurusunda da bulunabiliyorsunuz.
Benim duns numaram 26-27 gün gibi sürede geldi.
Resmi web sitesinde ücret ödeyerek 7 gün içerisinde de duns numarasını alabiliyorsunuz.
Ayrıca duns başvurusu sırasında cep numarası da yazmanız gerekiyor.Şİrketiniz yurtdışı ise telefon numarasını SkyPe üzerinden alabilirsiniz. Hangi ülkedeyse şirketiniz, o ülkeye ait numara olması gerekiyor.

Duns numarası için başvuru sitesi:
https://www.dnb.com/duns/get-a-duns.html

2- Apple Developer hesap başvurusundan sonra gelen mailde biraz panik oldum. Çünkü mailde beni aramak istediklerini bunun için de talep oluşturmam gerektiği yazıyordu. fakat, yardım bölümünde telefon ile aranma talebi yoktu. Bunun üzerine mail gönderdim ve aranmak istediğimi söyledim.
Bana tekrar mail göndererek telefon ile aranma alanını aktif ettiklerini ve aranma talep etmem gerektiğini söylediler.
Ve bende numaramı yazarak aranma talebi ilettim.

3- Talebi gönderdiğiniz anda telefonunuz çalıyor ve karmaşık bir ingilizceyse sesli yanıt sitemi konuşuyor. Temsilciyle şimdi görüşmek için (1) , ileri tarih belirle( 2) gibi .

Benim hiç ingilizcem olmadığı için hazır bir metin hazırladım" merhaba İngilizce konuşmayı bilmediğim için çeviri programlarını kullanarak sizinle iletişim kurmaya çalışacağım. Bu durum için sizden özür dilerim." dedim

Müşteri hizmetleri bağlandığında bu cümleyi kullandım ve "microsoft translate " programını başka bir telefonda açarak temsilcinin söylediklerini anında türkçe yazıya çevirdim.
-Temsilci bir kaç dakika beklememi istedi ve bir kaç dakika bekledim. sonrasında bana hiç bir soru sormadan hesabımı onayladığını ve sözleşmenin mail adresine gönderildiğini söyledi.

hepsi toplamda 5 dakikada gerçekleşti.

Ödeme sırasında karşılaşacağınız problemler:
Apple developer uygulaması üzerinden değilde, normal bir maille tarayıcı üzerinden hesap açarsanız, ödeme yapamıyorsunuz. Yani hesabınız onaylanıyor fakat ödeme yapamadığınız için aktif edemiyorsunuz. Bu nedenle apple developer uygulaması üzerinden hesap açmanız ve hesap açtığınız cihazdan ödeme yapmanız gerekiyor.
Israrla .icloud.com dışında bir maille tarayıcıdan açmaya çalışmayın. Farklı bir mail ile açmak istiyorsanız da kesinlikle apple developer uygulaması üzerinden açın. ( Bu bilgiyi sallamıyorum Bir hesabım bu şekilde boşa gitti. İlk hesabı iptal edip, developerdan heasp açacağım diye canım çıktı) ...

Burası webmaster forumudur ve bunun gibi bilgilendirici konuları çok miktarda görebilmek dileğiyle..