Yok böyle birşey! 1 TL ile milyon arasında fark yoktur. Vergi dairesinde işler gecikmeli yürür. Vergi dairesi 4-5 yıl önceki para hareketlerini inceliyor. Gün gelir bu paranın kaynağı sorulur. Vergi memurunun bu az kazanmış bu çok kazanmiş buna sorayım bunu izaha çağırmayayım gibi seçeneği yok. Suç işlemiş olur.
%15 stopajı çok bulanlara da yazayım. Avrupa'daki sistemi biliyor musunuz? %15-25 arası vergi + 3 ayda bir KDV ve bağkur sigorta primi.
Gelir elde ediyorsaniz yaşadığınız ülkedeki mevzuata uyun derim. 3 kuruş için vergi kaçakçısı damgası yemeyin. Ve arızi kazanç altı üstü gibi söylemlere inanmayın. Yanarsınız
Açıkçası bende bu altı üstü durumunu pek dikkate alamıyorum, çünkü başına gelmiş çeşitli örnekler mevcut. Tam da dediğiniz gibi muhtemelen işler gecikmeli yürüdüğü için böyle. Mesela benim bir tanıdığım da UDEMY üzerinden eğitim satışı yaparak gelir elde ediyor ama ne bir istisna belgesi var, ne herhangi bir bilgi verdi, gerçi UDEMY için durum farklı galiba oradan UDEMY kendisi kesiyormuş demişti ama bu şahısları bağlar mı bu konu hakkında bilgim yok. Sonuç olarak eninde sonunda bu duruma takılma olayı söz konusu ki o zaman cezai ehliyeti can yakıcı olabilir bence.