[QUOTE=RedHatRider;1088152228]Öncelikle kolay gelsin arkadaşlar, ben çok önemli bir şey sormak istiyorum. Lütfen bilgisi olan beni bilgilendirirse çok sevinirim, eminim benim durumumda olup bu konu hakkında cevap arayan çok kişi vardır. Konu hem youtube adsense, hem de admob içerikli olduğu için buraya da sormak istedim.

Öncelikle bir konuyu aydınlatalım. Google'dan Adsense, Admob veya web sitesi, oyun vb şekilde kazanç elde edenlerin nerelerden kazanç elde ettiği Türkiye'deki banka veya vergi dairesi tarafından tam olarak tespit edilemiyor. Gelen ödemede sadede " Google İrlanda" yazıyor. Şimdilik bu ayrım devlet tarafından ayrıştırılmış değil. Yani alacağınız bir istisna belgesi ile yurtdışı gelirlerini çekmenizde bir sorun yaşanmıyor. Benim adsense üzerinden Google ile ilgili her türlü gelir çekiyorum. %15 stopaj sonrası ödemeler yapılıyor bende şahıslara gönderiyorum.

Google için ödeme alabilmek için DOĞRULANMIŞ bir adsense hesabınızın olması şart. Adsensedeki ad ve adres değiştirilemez zaten. Adsense veya Admob'da sizin ad soyad yazması doğru olan. Vergi formlarında da sizin kendi adınız yazması doğru. Sizin ad soyadınıza bir adsense veya Admob olması size vergi mükellefiyeti , bağkur vb bir yükümlülük getirmez. Vergi incelemesine takılmak, bağkur vb yükümlülüğe girmek için ödeme yapılan banka hesabında yazan ad soyad önemlidir. Bankalar hergün yurtdışından gelen ödemeleri günlük olarak vergi dairesine bildirmekle yükümlüdür. 1 tl'de olsa milyon da olsa devlet arşivinde bu bilgi datası var. Bu paranın kaynağı şimdilik sorulmasa bile ileride sorulmayacağının garantisi yok. İzaha çağrılıp büyük vergi kacakçısı damgası yememek için kazanılanın vergisini (%15 stopaj) ödemek lazım.

Bu nedenle Adsense, Admob ve vergi formlarını babanızın adınıza çevirmeye uğraşmayın. Zaman kaybı ve anlamsız. Babanız adına İstisna Belgesi almanız yeterli. Adsense sizin adınıza İstisna belgesi ve banka hesabı babanızın adına olması Adsense için sorun teşkil etmez. Adsense sizin ödeme bilgilerinize girdiğiniz banka hesabına ödemeyi yapar.

Özet: Kazanç elde ettiğiniz yerdeki Ad soyad vergi formu vb sizin adınıza olsun. Kesinlikle değiştirmeye ugraşmayın. Doğru olan bu. Ödeme alma sırasında İstisna belgesi ve bu istisna belgesine göre açılmış banka hesabı olan birinin ( emekli anne baba, arkadaş veya güvenliğiniz biri) banka hesabını bağlarsanız, hem Adsense hem vergi dairesi tarafından herşey kurallara uygun olmuş olur.

Emekli babanız adına İstisna belgesi almanın babanız adına sakıncaları da olabiliyor. Örneğin geçen yıl emekliye ödenen bayram ikramiyesi vergi mükellefi olduğu gerekçesi ile yurtdışından gelir alan benim gibi emeklilere ödenmedi. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile tepkiler üzerine sonradan ödeme yapıldı. Mehmet Şimşek yönetimindeki maliyenin bundan sonra esnek davranacağını sanmıyorum. Bu nedenle kazancınız az ise babanızı bu işe bulaştırmayın. Yemek videoları ile az gelir elde eden, ödemeyi emekli eşi üzerinden alan ev hanımları ile bayram ikramiyesi alamayan emekli eşler arasında problemler yaşandı. Çoğu istisna belgesini iptal etti. Çok kişi benim istisna belgem ile kazancını çekmeye başladı.( %5 ben de komisyon alıyorum)

Sonuç: Adsense ile ilgili tüm işlemler sizin adınıza kalsın. İstisna belgesi olan eş dost arkadaş vb birinin banka hesabını kullanın. Kolay gelsin. Bol kazançlar